Ofrer ikke Fjærvoll

Bondevik er ikke villig til å ofre samferdselsminister Fjærvoll for å få fred i tele-saken. Mener Stortinget det har blitt feilinformert vil hele regjeringen gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Kjell Magne Bondevik slo i dag fast at hele regjeringen vil gå av dersom det blir flertall for et forslag som inneholder påstander om at regjeringen har feilinformert Stortinget.

- Hvis det gjennom et flertallsvedtak skulle komme til uttrykk en mening om at regjeringen har feilinformert, så er det alvorlig, og bare en opplagt utgang på det, svarte Bondevik under en spørrerunde med SVs leder Kristin Halvorsen.

Men Bondevik åpnet for at Fjærvoll kunne velge å trekke seg hvis han selv ikke kunne leve med påstander om feilinformasjon, selv om ikke Stortingets flertall mente dette.

- Hvis det kommer fram den slags type påstander fra enkeltrepresentanter, så vil de konklusjonene man trekker av det måtte gjøres til gjenstand og skjønn fra den enkelte statsråd i samråd med sin statsminister. Det må imidlertid vurderes der og da, hvordan en slik uttalelse kommer, hvor mange som stiller seg bak den og så videre, sa Bondevik.

Selv tror han ikke at han blir innkalt til høring om den havarerte tele-fusjonen.

- Jeg føler Fjærvoll svarte godt og utfyllende i går, og jeg har ikke noe nytt å komme med. Men får jeg en anmodning om å stille til høring, gjør jeg selvsagt det, sa han til Nettavisen etter spørretimen.

(NTB/Dagbladet :på nettet)