Truede dyrearter

Ofrer livet for å hindre salg av tigerpeniser

Ifølge WWF er over 1000 viltvoktere drept de siste 10 åra.

PATRULJE: Soldatene Kishor Rai og Suman Shrestha fra det nepalske militæret patruljerer i Chitwan nasjonalpark. Foto: WWF-US / Narendra Shresth
PATRULJE: Soldatene Kishor Rai og Suman Shrestha fra det nepalske militæret patruljerer i Chitwan nasjonalpark. Foto: WWF-US / Narendra Shresth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tigerpeniser blir solgt i Asia fordi det ifølge overtro har en virilitetseffekt på menn. Andre deler av tigeren blir solgt som tradisjonell medisin, dekorasjon eller som hippe matretter. I en ny rapport advarer WWF (World Wildlife Foundation) om at illegal jakt på tigeren og andre utrydningstruede dyre- og planterarter truer artenes eksistens og lokal økosystemer.

Kampen for å å verne artene koster også menneskeliv. Ifølge WWF er over 1000 viltvoktere drept de siste 10 åra.

Roger Brendhagen er naturfotograf og har i de siste årene vært på flere fototurer i områder hvor krypskyttere utgjør en stor fare for både mennesker og dyr.

For to år siden besøkte han Kaziranga nasjonalpark i India som er en av nasjonalparkene på UNESCOs verdensarvliste på grunn av det unike naturmiljøet. Der møtte han en av viltvokterne som beskytter dyra i parken med livet som innsats.

- Dagen før vi ankom parken hadde det vært trefninger med krypskyttere. Viltvokterne hadde skutt og drept to personer som drev med ulovlig jakt på pansernesehornet. Et horn fra pansernesehornet er verdt opptil 50 000 dollar i Kina, så det er mange som tar sjansen. Rajat, som var vår guide, fortalte at han hadde mistet flere kollegaer i krigen mot krypskytterne, sier Brendhagen som for tiden befinner seg i Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer