Ofrer Regjeringen for IT Fornebu

Statsminister Kjell Magne Bondevik stiller kabinettspørsmål på IT Fornebu i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver VG i dag. Avisa skal ha fått bekreftet beslutningen som ble tatt i et møte ved Statsministerens kontor i går kveld.

Beslutningen, som skal ha blitt tatt under et krisemøte på Statsministerens kontor i går kveld, vil skape en politisk krisesituasjon i dag.

På krisemøtet i Regjeringens underutvalg deltok Bondevik, KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland, Sp-leder Odd Roger Enoksen, og Venstre-leder Lars Sponheim. I tillegg møtte de parlamentariske lederne i regjeringspartiene: Einar Steensnæs(KrF), Johan J. Jakobsen (Sp) og Gunnar Kvassheim (V).

VG skriver at Bondevik i dag vil gå på talerstolen og stille kabinettsspørsmål på den såkalte SIVA-avtalen i næringskomiteens innstilling om IT-senteret på Fornebu.

Tror Frp bøyer av

Han vil begrunne det dramatiske skrittet med at stortingsflertallet av Ap og Frp med denne avtalen har gått for langt i å herje med Regjeringen. Han vil fremstille dette som en ren mistillit mot næringsminister Lars Sponheim (V), og dermed mot Regjeringen og ham selv.

Bondevik setter dermed alt inn på at Carl I. Hagen og Frp skal bøye av, og redde Regjeringen.

Gjør ikke Hagen det, mener man på regjeringshold at de ihvertfall går av med æren i behold - og Hagen alene må ta den tunge belastningen med å gjeninnsette en Ap-regjering i kontorene.

Gir Hagen etter, vil det bety en stor politisk seier for Regjeringen - og fremfor alt for Lars Sponheim og Venstre.

Selv om Ap og Frp får viljen sin om å gi utbyggeroppdraget til skipsreder Fred. Olsens IT Fornebu Technoport AS, vil Regjeringen ha markert at de ikke finner seg i hva som helst fra opposisjonen, skriver VG.

Avisa mener å ha fått signaler fra sentralt Frp-hold som kan tyde på at Hagen & Co. til slutt vil bøye av for Bondeviks konfrontasjonslinje.