Du leser nå Dagbladet Pluss

Ofret i maktkampen i Arbeiderpartiet

Oslo Ap samler seg om Raymond Johansen som byrådslederkandidat og frontfigur, men i kulissene murres det om spill og stygg vraking av Libe Rieber Mohn.

VRAKES:  Libe Rieber Mohnvrakes i maktkampen i Arbeiderpartiet. Raymond Johansen tar hennes plass i kampen om Oslo. Foto: SCANPIX
VRAKES: Libe Rieber Mohnvrakes i maktkampen i Arbeiderpartiet. Raymond Johansen tar hennes plass i kampen om Oslo. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Det har vært en stygg behandling av Libe, sier en veteran i Oslo Ap, Knut Roger Andersen, til Dagbladet. En annen kilde sier var nødvendig å skifte frontfigur i Oslo for å ha mulighet til å vinne valget neste år.

- Men det kunne vært utvist bedre lederskap i prosessen. Det hadde Libe fortjent, sier kilden.

- Det har vært en stygg behandling av Libe, sier en veteran i Oslo Ap, Knut Roger Andersen, til Dagbladet.

Fredag i forrige uke gjorde partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, det klart at han stiller som byrådsleder i Oslo i neste års lokalvalg. Få timer seinere kom beskjeden fra Ap's varaordfører i Oslo Libe Rieber-Mohn at hun verken ønsker å stille mot Johansen som byrådslederkandidat, eller tar gjenvalg til bystyret.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.