Ofret karrieren for ektemannen

Ingrid Schulerud (40) kan bli Norges neste statsministerfrue. Hun ble kjæreste med Jens Stoltenberg som 17-åring og ga avkall på en lysende karriere i UD for at ektemannen skulle nå toppen i Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder kilder som står ekteparet Stoltenberg/Schulerud nær.

Etter å ha gått aspirantkurset i UD bodde Ingrid Schulerud to år i Budapest, hvor hun jobbet ved den norske ambassaden. Deretter jobbet hun først som Baltikum-rådgiver, og siden som rådgiver i Øst-Europa-spørsmål.

Nå er hun byråsjef i departementet. Hun beskrives som dyktig og målbevisst og ifølge kolleger har hun stor tillit internt.

Clinton-sjef

Ingrid Schulerud var faktisk den som arrangerte og hadde ansvaret for den uoffisielle delen av Clinton-besøket i høst. Om det var hun som fikk den amerikanske presidenten til å skape kaos ved å stoppe på en kaffebar midt i Drammensveien, vites ikke.

Hun skyr offentlighetens lys og har konsekvent nektet å uttale seg til mediene i løpet av ektemannens politiske karriere. Dette sto hun på også i går kveld, da Dagbladet tok kontakt med henne hjemme i Oslo.

- Dagbladet er ikke de første som har ringt. Andre journalister har til og med tilbudt meg penger for å gi intervju. Jeg ønsker ikke å kommentere noen ting, sier Schulerud vennlig, bestemt og lettere oppgitt.

Ekteparet Schulerud/Stoltenberg er kjent for sjelden å vise seg sammen i offisielle sammenhenger. Hun gjorde et par unntak da ryktene om at han hadde forlatt kone og to barn til fordel for en mann stormet som verst i 1997. Det hjalp ikke stort at ekteparet viste seg sammen i forbindelse med en middag på Slottet i oktober.

Under en måned seinere valgte Stoltenberg til slutt å gå ut i pressen for å dementere homseryktene.

Stor tillit

Ingrid er født og oppvokst i Oslo og er datter av forfatter og redaktør Mentz Schulerud.

Jens og Ingrid har vært kjærester siden de var 17 år. De traff hverandre på Oslo Katedralskole (Katta) på gymnaset. Hun var på den tida en like aktiv SV-ungdomspolitiker som han var Ap-politiker.

Ryktene vil ha det til at Jens Stoltenberg og Ingrid Schulerud stilte til studentvalg mot hverandre på Katta.

Ekteparet har to barn sammen, Axel (10) og Catharina (7).