Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ofret karrieren for familien

Den britiske innenriksministeren David Blunkett gikk av etter beskyldninger om å ha framskyndet visum-søknaden til elskerinnas barnepike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet.no): - De siste ukene har vært de verste i mitt liv, sier David Blunkett i et følelsesladet intervju med Sky News.

I kveld valgte den britiske innenriksministeren å gå av etter å ha blitt beskyldt for å fikse oppholdstillatelse for elskerinnas filipinske barnepike. Han innrømmer å ha videresendt et brev som omhandlet barnepikens søknad, men sier han ikke vet konkret hva som skjedde videre i saken.

- Likevel er dette mitt ansvar som minister, sier Blunkett.

Handler om selvrespekt

- Jeg ønsker ikke å legge skylden over på noen andre, og går av for å beholde min egen integritet og ærlighet, sier Blunkett, og legger til at han vil aldri se det som galt å hjelpe en venn.

De siste ukene har britisk media fråtset i avsløringer om ministerens privatliv og forhold til den gifte Kimberly Quinn. Blunkett hevder han er far til elskerinnas to barn, det ene ennå ikke født, og han vil gå rettens vei for å bevise dette.

- Jeg vil sloss for å få se min sønn igjen, for å holde ham i armene slik jeg gjorde da han var liten. Jeg kunne ha valgt å forsvinne ut av guttens liv, men jeg ønsker ikke å løpe fra mitt ansvar som menneske _ selv om jeg er politiker. Jeg håper folk vil tenke på hva de har gjort mot den lille gutten, sier Blunkett, med klar hentydning til pressen.

Nytt slag for Blair

Statsminister Tony Blair har stått last og brast ved den blinde ministerens side, og Blunketts avgang i går anses som et alvorlig slag for Blair og regjeringen. Blunkett har vært innenriksminister siden 2001, og var en av de viktigste ministrene i Blairs regjering.

- Jeg vil fortsatt stå ved Tony Blairs side under valgkampen, sier Blunkett, som ikke akter å gi seg med politikk på tross av den tragiske avgangen.

Tony Blair sa i går kveld at han var veldig lei seg, og at Blunkett hadde gjort veldig mye for Storbritannia _ og forlot med sin integritet i behold.

I går kveld ble utdanningsminister Charles Clarke innsatt som ny innenriksminister.

GÅR AV: Innenriksminister David Blunkett, av mange utpekt som Storbritannias neste statsminister, gikk av i kveld.
<B>NY INNENRIKSMINISTER:</B> Utdanningsminister Charles Clarke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media