Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ofret livet for Venstre

Ketil Kjenseth, Venstres leder i Stortingets energi- og miljøkomité, mener Trine Skei Grande vil få et sterkt ettermæle i partihistorien.

TRIST: Ketil Kjenseth (V) mener Trine Skei Grande blir dronningen i Venstre-historien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TRIST: Ketil Kjenseth (V) mener Trine Skei Grande blir dronningen i Venstre-historien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

På vei inn til Venstres gruppemøte på Stortinget gir Kjenseth uttrykk for at han synes Skei Grande sorti er trist.

- Det var Trine som vervet meg til Venstre i 1992. Trine har jo ofret livet for Venstre, så det er en spesiell dag. Hun kommer til å bli stående igjen som en av … Ja, Venstre har noen høvdinger, men Trine blir Venstres dronning, sier Kjenseth.

Han deltok i et møte da han fikk beskjeden om den overraskende avgangen.

- Det var jo ikke utenkelig at det kom til å skje, men nå kom det brått på, sier Ketil Kjenseth.

- En æra tar slutt

Terje Breivik, nestleder i Venstre og partiets parlamentariske leder, er tydelig berørt når han ankommer gruppemøtet onsdag ettermiddag.

- Det er jo en æra som tar slutt når Trine nå velger ikke å fortsette. Trine har vært en betydelig Venstre-leder. Allerede i sitt første valg som partileder bidro til at vi gjenreiste oss fra et svært dårlig valgresultat i 2009. Hun har jo prestert å komme gjennom samtlige stortingsvalg med god margin til sperregrensa.

- Ga du Trine Skei Grande råd om å fortsette som Venstre-leder?

- De samtaler Trine og jeg har på privaten blir mellom meg og Trine, sier Breivik.

Åpen og raus

Næringsminister Iselin Nybø skal nå lede Venstre i forhandlinger i regjeringen, men vil ikke kommentere sin egen posisjon i den nye lederkabalen som nå må legges i Venstre.

Da hun møtte pressen før ettermiddagens gruppemøte, gikk Nybø ut mot partimedlemmer som har ytret seg anonymt om lederbråket i Venstre.

- Jeg tenker at det å være liberal, er å være åpen, rause og sjenerøse. Det er alle og enhver som nå kan gå i seg selv og spørre seg om de har etterlevd det, sa Venstre-statsråden.

På spørsmål fra Dagbladet om hvordan det har vært å lese saker med anonyme Venstre-kilder, utdypet Nybø:

- Partier vil helst se seg foruten anonyme kilder. Det er en uting, det er vanskelig å gå i rette mot og det er vanskelig å kommentere. Er du uenig i noe, bør du kunne stå for det åpent, sier Iselin Nybø, som roste Trine Skei Grande for å sette partiet foran seg selv.

- Hun har gjort en formidabel innsats som leder. Det er en stor dame som nå gir seg, sa Iselin Nybø.

Hele Norges coronakart