Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ofret sitt eget liv for å stoppe massemorderen

Politimannen Trond Berntsen (51) ofret sitt eget liv i forsøket på å berge sønnens liv på Utøya.

BLANT DE FØRSTE SOM BLE DREPT: Trond berntsen (51) trodde det ankom en væpnet politimann til øya for å skape trygghet. Raskt oppdaget han at målet til den forkledde politimannen var massedrap. FOTO: Bjørn Haakon Nilsen
BLANT DE FØRSTE SOM BLE DREPT: Trond berntsen (51) trodde det ankom en væpnet politimann til øya for å skape trygghet. Raskt oppdaget han at målet til den forkledde politimannen var massedrap. FOTO: Bjørn Haakon Nilsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Berntsen ble drept av Anders Behring Breiviks kuler i massakren på Utøya. Dagbladet har fått opplysninger om at en politimann i «sivil» sto og ventet på båten som fraktet massemorderen ut på Utøya.

Berntsen skal ha forsøkt å stoppe Behring Breivik før han ble drept. Berntsen er stebror til kronprinsesse Mette-Marit. Mette-Marits mor, Marit Tjessem, var gift med Trond Berntsens nå avdøde far.

- Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til Dagbladet.

Var sønnens helt Dagbladet vet at Berntsen i flere år har hatt en biinntekt fra jobben som vaktmann på Utøya. Han jobbet der på såkalt privat overtid. Han var kjent som en populær og omgjengelig ordensmann for ungdommer der ute i mange år. Til kriseteamet i Øvre Eiker kommune har Berntsens ti år gamle sønn fortalt en svært sterk og opprivende historie om hva som skjedde da faren ble drept.

Berntsen jobbet i Politiets utlendingsenhet, hvor han hadde ansvaret for registrering og utsending av asylsøkere. På Facebook har han uttalt at han levde etter mottoet «Grip dagen. Morgendagen vet man lite om».

Dagbladet får opplyst at Berntsen var svært respektert hos sine kolleger. Han bidro blant annet da 39 kroatiske fotballsupportere ble uttransportert av like mange norske politibetjenter i desember 2007. Denne hendelsen ble trukket fram i årsmeldingen til PU, og det ble da utdelt skryt til alle som hadde jobbet med denne saken. Minnestund i dag Ordfører Ann Sire Fjerdingstad i Øvre Eiker sier til Dagbladet at det blir holdt en minnemarkering foran rådhuset i kommunen klokka 11.55 i dag.

- Der skal vi minnes to vakter og to ungdommer fra Øvre Eiker. Leder i Buskerud AUF, Eskil Pedersen, skal holde appell sammen med meg, sier Fjerdingstad.

- Jeg kan bekrefte at et av medlemmene i Oslo politiforening er drept. Det er en veldig trist beskjed å få for oss. Tankene våre går til den nærmeste familien hans, men også til alle de som har mistet en av sine kjære, sier leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening til Dagbladet.

På spørsmål fra Dagbladet opplyste visepolitimester Sveinung Sponheim på en pressekonferanse i går ettermiddag at en politimann var til stede, men han klargjorde ikke umiddelbart tilstanden til vedkommende.

- Det har vært en politimann der på privat betalt overtid, sa Sponheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!