Ofret sitt eget liv for å stoppe massemorderen

Politimannen Trond Berntsen (51) ofret sitt eget liv i forsøket på å berge sønnens liv på Utøya.

BLANT DE FØRSTE SOM BLE DREPT: Trond berntsen (51) trodde det ankom en væpnet politimann til øya for å skape trygghet. Raskt oppdaget han at målet til den forkledde politimannen var massedrap. FOTO: Bjørn Haakon Nilsen
BLANT DE FØRSTE SOM BLE DREPT: Trond berntsen (51) trodde det ankom en væpnet politimann til øya for å skape trygghet. Raskt oppdaget han at målet til den forkledde politimannen var massedrap. FOTO: Bjørn Haakon Nilsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Berntsen ble drept av Anders Behring Breiviks kuler i massakren på Utøya. Dagbladet har fått opplysninger om at en politimann i «sivil» sto og ventet på båten som fraktet massemorderen ut på Utøya.

Berntsen skal ha forsøkt å stoppe Behring Breivik før han ble drept. Berntsen er stebror til kronprinsesse Mette-Marit. Mette-Marits mor, Marit Tjessem, var gift med Trond Berntsens nå avdøde far.

- Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til Dagbladet.

Var sønnens helt Dagbladet vet at Berntsen i flere år har hatt en biinntekt fra jobben som vaktmann på Utøya. Han jobbet der på såkalt privat overtid. Han var kjent som en populær og omgjengelig ordensmann for ungdommer der ute i mange år. Til kriseteamet i Øvre Eiker kommune har Berntsens ti år gamle sønn fortalt en svært sterk og opprivende historie om hva som skjedde da faren ble drept.

Berntsen jobbet i Politiets utlendingsenhet, hvor han hadde ansvaret for registrering og utsending av asylsøkere. På Facebook har han uttalt at han levde etter mottoet «Grip dagen. Morgendagen vet man lite om».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer