Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ofte hvitt pulver til ambassaden

Den norske ambassaden på Sri Lanka får ofte konvolutter med hvitt pulver. Men inntil i går har alle blitt stanset før de kommer inn i ambassadebygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassaden i Colombo ble i går stengt på grunn av frykt for miltbrann. Det var nordmenn som åpnet konvolutten man frykter inneholder miltbrann, ved den norske ambassaden i Sri Lanka.

De behandles nå med antibiotika, opplyser kilder ved den norske ambassaden.

Hatobjekter

Fredsmekler Erik Solheim og Norge har det siste året blitt hatobjekter for mange singalesere på Sri Lanka, fordi de mener singaleserne har gitt for mye i fredssamtalene. Det er brent dokker som skal forestille Erik Solheim utenfor den norske ambassaden i Colombo. Norge har de siste åra spilt hovedrollen i det fredsdiplomatiet som lenge var håpefullt, men som det nå ikke er så mye igjen av.

Ingen i ambassaden vil si noe om hvem som kan stå bak konvolutten med det hvite stoffet, som man frykter kan være miltbrann. Men det har ikke vært påvist miltbrann i de mer enn ti konvoluttene med hvitt pulver som tidligere har kommet til ambassaden.

Irritert

Erik Solheim var ikke i ambassaden da pulveret ble oppdaget. Han satt i samtaler med president Chandrika Kumaratunga i presidentpalasset. Erik Solheim gjennomfører en ny runde med samtaler for å forsøke å få den skakkjørte fredsprosessen på den delte øya på skinner igjen.

-  Vi er irritert over at begge parter forsøker å komme med uttalelser for å irritere hverandre, sier Solheim ifølge nettstedet Tamilnet.Solheim klarte i går ikke å få tamilene i TTTE til å gjenoppta fredssamtalene. Deres leder S.P. Thamiselvan sier til telegrambyrået AFP at Solheim på et møte i går ikke kunne gi tamilene noen garanti for at regjeringen i Colombo vil ta konstruktive skritt for å bringe fredsprosessen videre. Dermed vil heller ikke tamilene i nord forsøke.

MILTBRANNALARM: Ambassadør Jon Westborg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media