...og Brynestad kaster seg på cruisebølgen

LONDON (Dagbladet): Styrtrike Atle Brynestad er blant de norske investorene som sammen med et amerikansk selskap har kjøpt cruiseselskapet Cunard fra Kværner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skrev Financial Times i går. Kværner overtok i 1996 Cunard-selskapet som en del av det multinasjonale Trafalgar House.

Denne overtakelsen kostet Kværner 906 millioner pund, eller om lag ti milliarder kroner.
Cunard har vært en belastning for Kværner, det hadde et underskudd på 200 millioner kroner i 1996 og 1997. Kværner hadde håpet på å selge Cunard for 600 millioner dollar, men fikk bare 500 millioner (3,6 milliarder kroner). Som ledd i kjøpet har de nye eierne forpliktet seg til å bygge to nye skip for Cunard ved Kværners Masa-verft i Finland.

Kjøpere er Miami-selskapet Carnival Corporation og en gruppe norske investorer. Carnival planlegger å slå Cunard sammen med Seabourn Cruise Line hvor Atle Brynestad, ifølge Financial Times, har like stor eierinteresse som Carnival.

Dette vil bli det største cruiseselskapet i luksusklassen, og Carnival vil utgjøre to tredjedeler av det nye selskapet.
- Dette er en del av strategien for å styrke Carnivals posisjon i luksusdelen av cruisefarten, sier Micky Arison, Carnivals styreformann, til den britiske finansavisa.