Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

...og damene bryr seg om ekteskapet

PARIS (Dagbladet): Hva mener verdens kvinner fram mot år 2000? Motemagasinet Elle har spurt 75000 kvinner i 30 land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og Resultatet byr på overraskelser. 75 prosent av norske kvinner er mot skilsmisse selv om det går dårlig med ekteskapet. 98 prosent av svenske kvinner er mot utroskap. 85 prosent av alle spurte sier de er lykkelige. 30 prosent av søramerikanske kvinner sier de er svært lykkelige.

Det viktigste for 64 prosent av kvinnene i meningsmålingen er helsa. Og for 83 prosent av Elles lesere er seksualiteten er viktig faktor. 70 prosent er for sex før ekteskapet.

70 prosent av de greske kvinnene sier at sex er svært viktig for deres personlige likevekt, og indiske kvinner mener det er viktig med kjønnslig tilfredsstillelse.

Hvis de har en dag fri, vil 71 prosent av de britiske kvinnene shoppe, 65 prosent av de polske vil ta vare på seg, mens 38 prosent av norske kvinnene foretrekker å sove.

51 prosent av deres franske søstre liker ikke sport, mens 97 prosent av japanske kvinner synes moter er en måte å uttrykke sin personlighet på.

50 år etter Simone de Beauvoirs «Det annet kjønn» sier 65 prosent av kvinnene at kvinnenes stilling forbedrer seg, særlig med hensyn til studier, prevensjon og skilsmisse. 65 prosent synes kvinner ikke har oppnådd likestilling med hensyn til lønnen, særlig i Europa.

Elles lesere føler seg mer tolerant, mer ettergivende og mer praktiske enn menn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media