Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Og der var Snorre Valen inne på Stortinget igjen...

Dramatisk endring for SV etter fintelling.

DRAMATISK: Etter fintellingen i Sør-Trøndelag er SVs Snorre Valen likevel inne av Stortinget. I går kveld var han inne. I formiddag var han ute. Nå er han inne, ifølge Adressa.no Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DRAMATISK: Etter fintellingen i Sør-Trøndelag er SVs Snorre Valen likevel inne av Stortinget. I går kveld var han inne. I formiddag var han ute. Nå er han inne, ifølge Adressa.no Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Adresseavisa, er SVs Snorre Valen tilbake på Stortinget etter at avisa først meldte at han var ute. I går gikk Valen til sengs i visshet om at han var inne. Nå er også Adressa.no det.

Er inne fortsatt Seint i går kveld var Valen inne, men etter dagens fintelling av stemmene i Sør-Trøndelag, ble det høyst dramatisk for SVs stjerneskudd. Før kl. 13:00 i dag meldte avisa at Valen ikke var inne på Stortinget.

Ifølge SVs varaordfører i Trondheim, Knut Fagerbakke, skal Adresseavisa ha skrevet den første saken om Valen basert på en prognose på fintellingen i fylket.

- Skandale Der mener Fagerbakke at Høyre skal ha blitt vektet for høyt og Sp var lavt. Dermed får Sp det siste mandatet i fylket, og ikke Høyres Torhild Aarbergsbotten. Det kan være årsaken til at Valen en stund var ute.

- Oppslaget i Adressa er basert på prognoser og ikke det reelle resultatet. Det er en skandale at Adressa skrev dette, basert på en prognose, sier Trondheims varaordfører.

- Det betyr at Snorre har utgjevningsmandatet. Men vi er ikke 100 prosent sikker før riksvalgstyret har godtkjent resultatet. Men alt tyder på at Snorre Valen er inne på Tinget, sier Fagerbakke.

Enda ikke over.. Men formelt er fintellingen enda ikke over. Først i slutten av denne uka vil man med sikkerhet kunne si hva som blir utfallet. Særlig er det usikkerhet knyttet til utjevningsmandatene.

Disse mandatene fordeles etter partienes totale oppslutning på landsbasis. Les mer om utjevningsmandatene her.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling