...og dette kan bli Høyre-regjeringen

Meningsmålingene tyder på at det går mot en ren Høyre-regjering. Dermed er det trolig duket for et oppsiktsvekkende comeback for Kaci Kullmann Five - som utenriksminister i statsminister Jan Petersens regjering. Dagbladet har besatt de viktigste ministerpostene i en ren Høyre-regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristelig Folkeparti blir en lilleputt og vil trolig takke nei til en samarbeidsregjering fullstendig dominert av et Høyre som kan bli opp mot tre ganger så stort.

Men Kjell Magne Bondevik kan få et solid plaster på såret: Han kan bli stortingspresident, og dermed avslutte karrieren med en stilling som gir ham det eneste politiske trofeet han mangler i samlingen.

En Høyre-regjering vil få et overveldende flertallsgrunnlag med støtte fra Frp og KrF.

Statsminister

Jan Petersen (54), Akershus

Selvskreven, selv om han helt personlig sikkert ville foretrukket å sysle med sin store interesse, utenrikspolitikken - slik han hadde lagt opp til i en eventuell H-KrF-regjering med Bondevik som statsminister. Petersen er nå fullstendig suveren som partiets frontfigur, og ingen får lov til å ytre seg om sentrale spørsmål uten hans godkjennelse. Det fikk Inge Lønning føle nylig, da han antydet - ja, nettopp - en ren Høyre-regjering etter valget.

Finansminister

Per-Kristian Foss (50), Oslo

Den nest viktigste ministerposten går til Foss, som ingen kan komme utenom - dersom han vil. Alternativet er at han blir parlamentarisk leder i Stortinget, fordi Høyre har flere solide kandidater i tillegg til Foss: tidligere finansminister og nåværende direktør i Finansnæringens Hovedorganisasjon, Arne Skauge, stortingsrepresentantene Børge Brende og Erna Solberg og tidligere finansbyråd i Oslo, Heidi Larssen. Men Foss har vært på Stortinget i over 20 år, han har ledet finanskomiteen og har alle kvalifikasjoner som trengs for å fylle denne nøkkelstillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer