Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

... og dette mener dagens toppsjefer

1. Føler du at du får nok tid til barna dine? 2. Hva gjør du sammen med barna dine?3. Hvem har hovedansvaret hjemme?4. Er det ofte diskusjoner i familien om tid og prioriteringer?5. Kommer barna ofte med tilbakemeldinger?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefer savner pappa

Kalle Lisberguavhengig rådgiver, tidligere TV-sjef:

1. Ja, jeg synes jeg gjør det nå. Jeg jobber litt hjemmefra og litt ute, så jeg styrer dagen min på en mye bedre måte nå enn tidligere.

2. Vi går på skøyter, spiller musikk, ferierer, diskuterer og spiser sammen. Musikk er særlig viktig. Akkurat nå lager vi cd-cover.

3. Min kone, vil jeg tro, men jeg er også aktiv hjemme. Jeg har hatt hovedansvaret for klesvasken i alle år, og jeg tror vi deler ganske likt på det. Men «Ånden som går» er vel stort sett kona mi.

4. Ja, det har det vært hele tida.

5. Det kan jeg love deg. Her får jeg så øra flagrer stort sett hver dag.

Kristin Skogen Lund, adm. direktør i Scandinavia Online (SOL):

1. Det tror jeg aldri noen får, men jeg tror ikke at de lider som følge av for liten tid sammen.

2. Tvillingene mine er to og et halvt år, så vi leser, går turer, skifter, spiser og fikser ting.

3. Det er veldig delt. Jeg kommer tidligst hjem på hverdagene, men mannen min gjør mye i helgene.

4. Nei, nesten aldri.

5. De er for små til det, men jeg tror de har det bra.

Jan Reinås, konsernsjef i Norske Skog:
1. Nei. Prøver å gjøre det beste, men skal du holde på med noe så krevende, kan det ikke bli halvgjort. Barna forstår det.

2. Helt alminnelige dagligdagse ting. Har lagt til rette for at vi alle kan samles i et hus på Røros. Det gjør vi i påskehelga og om sommeren.

3. Det har min frue, og det vil si at også hun indirekte jobber like mye for selskapet som meg.

4. Nei, familien er innforstått med prioriteringen. Det er bedre å nyte tida som er til rådighet sammen istedenfor å snakke om noe ideelt som ikke er realistisk - det er bortkastet. Å filosofere over noe det ikke er mulig å gjøre noe med, blir som å sitte og drømme.

5. Nei, fordi de er ganske praktiske, jordnære og arbeidsomme.

Leif Frode Onarheim, rektor og tidligere NHO-president:
1. Barna er for lengst ute av huset. Men jeg vil svare et betinget ja, fordi jeg aldri tok arbeidet med hjem. Men jeg reiste mye da barna var små.

2. Vi gikk mye på ski om vinteren. I sommerhalvåret var vi ofte på fjellet, sparket fotball, gikk turer og fisket.

3. Da barna var små, hadde kona hovedansvaret hjemme. Hun hadde det tøffest. Som sagt reiste jeg mye. Men etter hvert ble det nok en 50- 50-fordeling av husarbeidet.

4. Det var veldig mye diskusjoner, men ikke om tid og prioriteringer. Meningene gikk fra ytterste venstre til ytterste høyre. Barna var veldig forskjellige og hadde forskjellige ønsker når vi skulle planlegge aktiviteter. Av og til måtte noen vike - også far.

5. Kan ikke huske at de gjorde det i særlig grad. Men i voksen alder er de fleste tilbakemeldingene positive.

Ola Mæle, investor:
1. Ja, for så vidt, selv om døgnet ikke strekker til. Jeg tar meg tid. Er så heldig at jeg kan gjøre det.

2. Er mest bare til stede. Forsøker å se dem og å høre dem. Gi respons når de ønsker det. Jeg er en voksenperson i deres verden. Prøver i mindre grad å styre hva de foretar seg.

3. Min kone. Likevel er jeg med en del, synes jeg selv...

4. Ikke oftere enn normalt.

5. Ja, det er sikkert. Det holder med tilbakemeldinger. Har noen særs utadvendte krabater. Det er utrolig hva de kan si. Barn er like kloke som oss, men har bare mindre erfaring.

BEDRE STYRING NÅ: - Jeg jobber litt hjemmefra og litt ute, så jeg styrer dagen min på en mye bedre måte nå enn tidligere, sier tidligere tv-sjef Kalle Lisberg, som for tida lager cd-cover sammen med barna sine. Foto: JOHN TERJE H. HANSEN
Hele Norges coronakart