...og dette mener politikerne:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Lund (Sp): - Vi kan ikke la utlendinger ta over alt vi har av finansinstitusjoner. Vi kan ikke akseptere at Storebrand bare blir en filial. Det blir stusslig. Andre land klarer med en blanding av politisk vilje og nasjonalfølelse hos eierne å beholde sterke konsern innenfor grensene.

Øystein Djupedal (SV): - Med sine 9,9 prosent av aksjene i Storebrand kan Folketrygdfondet være den viktigste brikken for å stoppe det finske oppkjøpet. Selv om vi som politikere ikke kan instruere fondet, håper jeg de får så sterke signaler at de blokkerer for Sampo.

Per-Kristian Foss (H): - Høyre ønsker en norsk løsning. Men hvis aksjonærene godtar det finske tilbudet, kan regjeringen likevel stanse oppkjøpet, enten ved konsesjonsreglene eller gi DnB mer penger til å by høyere. Men hvordan Sampo skal stoppes, er ikke opp til politikerne.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap): - Selv om det foreligger et høyere tilbud til Storebrands aksjonærer fra Sampo, er det å foretrekke at selskapet forblir på norske hender. Det henger sammen med at selskapet er et stort finansielt konsern som betyr mye for det norske finansmarkedet.