... og dette sier Fred.

Fred. Olsen er forelagt Dagbladets artikkel, og han har skriftlig sendt følgende kommentarer til artikkelen. Dagbladet har ikke hatt anledning til å stille Olsen direkte spørsmål, ettersom han er på reise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rovdrift på unge kvinner

«Det er cirka 3500 fast ansatte på fabrikken, og rundt 2500 av disse er i produksjonen. I tillegg til nevnte ansatte er det nettopp økt med 300 på korttidskontrakter som avsluttes i november.

Selvfølgelig ansetter vi de best utdannede unge kvinner og menn vi kan.

Fabrikken driver med alt fra forskning til distribusjon. På denne tiden av året er skipningene på topp. I forrige uke ble det skipet 910000 ur. I denne tiden hvor skipningene til julesalget, som er fabrikkens høysesong, pågår, kan det i noen avdelinger påløpe mye overtid - dog maksimum fire timer per dag. Som et ledd i kompensasjonen får disse ansatte avkortet arbeidstid på andre tider av året.

Det er ikke forbud mot å snakke sammen mens arbeidet pågår. Men da urdelene er meget små, er det nødvendig med konsentrasjon.

Da de som sitter på produksjonslinjen er avhengige av hverandre, kan ikke for mange ta pauser eller gå på toalettet samtidig. De får derfor et pass i hånden. For øvrig har det alltid vært reglementerte stopp i produksjonen flere ganger om dagen, nettopp for at de ansatte skal få strekke på armer og ben.

Unge kvinner foretrekkes til nyansettelser på grunn av arbeidets art. Det er unaturlig å ansette gravide kvinner, men kvinner som blir gravide, blir selvfølgelig ikke oppsagt av den grunn.

Min bemerkning til NorWatchs spørsmål er tatt ut av totalsammenhengen.

Det er ikke mange andre fabrikker som holder en standard i likhet med fabrikken på Cebu. Den er virkelig fabelaktig både utvendig og innvendig. Bare synd at NorWatch ikke fikk se.»