Og du trodde spillkonsollen bare er et leketøy?

Dee (17) skal bruke den til å styre armen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den genetiske bindevevsykdommen osteogenis imperfecta gjør 17 år gamle Dee Faught fullstendig avhengig av rullestol og mye hjelp fra andre.

Sykdommen gjør nemlig at han har så skjør beinstruktur at helt enkle gjøremål, som å rekke opp til hyller eller plukke opp klær fra gulvet, kan gjøre at beinene hans brekker.

Til tross for mange utfordringer, er ikke Dee av typen som klager.

Men hans største ønske er å kunne fungere mer normalt og bli mer selvstendig.

Styrer armen med spillkonsoll Og takket være tre bioteknologi-studenter ved Rice University i Texas, blir 17-åringens ønske snart virkelighet.

Matthew Nojoomi, Nimish Mittal og Sergio Gonzales har nemlig brukt de siste to årene på å utvikle en robotarm til 17-åringen.

I videoen øverst i saken kan du se hvordan robotarmen fungerer.

Forrige fredag var gleden stor, da Dee for første gang fikk prøve den nye armen, som han enkelt styrer dit han vil med en spillkonsoll.

Utgjør en stor forskjell - Den er veldig kul! Armen vil hjelpe meg til å bli mer selvstendig og jeg kan ikke vente til jeg kan begynne å bruke den ordentlig. Jeg kjenner ikke mange andre barn som har en robotarm, sier 17-åringen fornøyd.

Studentene har samarbeidet med Dees lege Gloria Gogola, og sammen skal de den neste uken videreutvikle robotarmen, før den Dee får den til odel og eie.

Robotarmen, som har fått navnet «R-ARM», kostet 800 dollar, tilsvarende rundt 4800 norske kroner, å lage, og studentene håper nå å produsere den for et større marked.