Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

... og her er resten av elitelaget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På elitelaget av samfunnspåvirkere er, i tillegg til Wara og Helland, tidligere nærings- og energiminister Finn Kristensen. Fra sitt enmannsforetak har han bygd seg opp til å bli en stor maktfaktor i norsk næringsliv og politikk.

I likhet med Finn Kristensen er den grå eminensen Leif Monsen en mann som får de helt store oppdragene. Leif Monsen ble engasjert av Saga da de kjøpte opp det britiske selskapet Santa Fe Exploration. Men da han fikk et stort oppdrag for Statoil, forlot han Saga. De store selskapene søker ofte til Monsen for å få råd.

Morten Woldsdal er også en mann med mektige kunder. Woldsdal jobbet tidligere sammen med Monsen, og var innom Geelmuyden Kiese (GK) før han og den tidligere Frp-politikeren Jan Erik Fåne gikk ut av GK og nå jobber i Woldsdal & Partnere. Jan Erik Fåne er den eneste i det firmaet som jobber spesielt med politikk. Woldsdal selv blir satt stor pris på som strategisk rådgiver av blant andre Statoil-sjef Harald Norvik. Woldsdal har for øvrig nylig rekruttert Siv Nordrum i Dagsrevyen.

Andre som driver politisk rådgivning er tidligere FpU-formann Lars Erik Grønntun i Gambit, tidligere sentral høyrepolitiker Kai Krüger Henriksen i Burson Marsteller, Inge Olav Fure og tidligere Frp-nestleder Ellen Wibe i Konsensus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!