...og Jagland reklamerer for meditasjon

Utenriksminister Thorbjørn Jagland anbefaler alle ansatte i departementet et meditasjonskurs med klare hinduistiske trekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brevet til de ansatte i UD kan oppfattes som ren reklame for en spesiell organisasjon, «The Art of Living Foundation», som holder meditasjonskurs i Oslo.

«På kurset som her tilbys, vil man få lære enkle, effektive pusteteknikker som lett kan brukes i hverdagen. Det å praktisere teknikken har gitt meg energi og overskudd i min hektiske hverdag,» skriver utenriksministeren, som tok kurset i fjor.

Jagland var ikke tilgjengelig i går kveld, men pressetalsmann Viktor Rønneberg sier brevet var en «misforståelse».

- Da henvendelsen fra kursarrangøren kom, sa Jagland at det var en god idé siden han selv har god erfaring med å bruke pusteteknikken. Ved en feil sendte sekretariatet ut Jaglands positive holdning over internnettet. Det var aldri meningen fra Jaglands side å drive reklame for et spesielt kurs, sier Rønneberg.

Ifølge Avis1 er den indiske guruen Sri Sri Ravi Shankar kursarrangørens frontfigur. De siterer den kristne avisa Magazinet som godtgjør at kursene har klare hinduistiske trekk.

Kurset som Jagland anbefaler, er et begynnerkurs.

Hvis Jagland fortsetter på trinn 2, vil han stifte bekjentskap med hinduismens Vedaskrifter, noe som ifølge Arne Tord Sveinall klart viser den religiøse dimensjonen.

- En blanding av positiv tenking og hinduisme i moderne form. Slik karaktereriser Arne Tord Sveinall kursene overfor Magazinet.