Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

... og Liv valgte Gjertrud

- Ganske ufattelig. Ikke til å tro. Gjertrud Jynge har vanskelig for å ta innover seg at selveste Liv Ullmann har pekt ut nettopp henne til Jahre-pris på 100 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to år siden tronet Tromsø/Trondheim-jenta øverst i skuespiller-klassen i Dagbladets årlige talent-serie. Nå troner hun øverst på Ullmanns liste.

Faktisk fikk Jynge tilbud for et par år siden om å være med i regissørens «Kristin Lavransdatter»-film, men måtte takke nei på grunn av allerede avtalte oppdrag på Rogaland Teater.

Beundrer Ullmann

Liv Ullmann har fulgt Gjertrud Jynges karriere med stor interesse de siste åra. Lupe-virksomheten har vært gjensidig.

- Liv Ullmann er et stort forbilde. Da «Seks scener fra et ekteskap» gikk på TV i vinter fulgte jeg nøye med. Jeg og skuespilleren Ågot Sendstad som jeg bodde sammen med i Stavanger, lo og gråt om hverandre og diskuterte stykket til langt på natt. Ullmanns spill går rett til hjertet.

Flagget til topps

Pappa Per Jynges flagg gikk rett til topps i Trondheim i går da han fikk vite at datteren hadde blitt tildelt «Jahre-prisen junior».

- Selv fikk jeg vite det for en stund siden, men har nesten ikke våget å tro på det. Dette er jo ikke sånt som skjer! sier Gjertrud Jynge.

- Liv Ullmann sier det er en privat hemmelihet hva hun skal bruke sin halve million til. Hva skal du bruke dine 100 000 til?

- Ha-ha. Da får jeg si det samme. Nei, noe skal jeg bruke til å reise utenlands for å se på teater.

Første arbeidsdag

I går var ikke bare offentliggjøring av en hemmelighet for Gjertrud Jynge. Det var også første arbeidsdag på Det Norske Teatret med leseprøve på «Othello», hvor hun spiller rollen som Desdemona. Premiere er 7. september. Jynge har et års permisjon fra Rogaland Teater.

- Jeg fikk lyst til å gjøre noe annet. Og annerledes blir det jo. Det er tre år siden jeg gikk ut fra Teaterhøgskolen, og det er første sesong siden da at jeg ikke har Ibsen-roller. Men det er ikke så verst med Shakespeare, da.

- Håpet er også at jeg skal komme inn på film-markedet etter hvert. Til høsten er jeg med i en novellefilm som er basert på Terje Holtet Larsens novelle «Pyjamasmannen».