Og mer forvirring i høyesterett

NEW YORK (Dagbladet) USAs høyesterett bidro i går til å øke forvirringen i det virvaret av rettssaker, politisk sirkus, og valgkaos som styres av en hær av advokater for begge presidentkandidatene i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste ventet at kjennelsen ville være retningsgivende for noen av de pågående rettssakene. Det skjedde ikke. I stedet sendte den føderale høyesteretten saken tilbake til Floridas høyesterett, og ber om en klargjøring rundt hvilket grunnlag Floridas høyesterett baserte sin beslutning på da de tillot håndtellingen å fortsette etter at den offisielle fristen for telling av stemmer var ute.

Det USAs høyesterett i realiteten sier er at de trenger mer informasjon fordi det er uklart hvilke lover delstatens høyesterett ha lagt til grunn. De sier at hvis Floridas høyesterett har basert seg på den amerikanske grunnloven, så er dette kanskje en sak for USAs høyesterett.

Hvis kjennelsen er basert på lovverket i delstaten Florida, så er dette noe USAs høyesterett kanskje ikke har noe med å gjøre.