...og Mette-Marit flottest av alle

- Gårsdagens flotteste var kronprinsesse Mette-Marit. Hun var en levende Askepott, sier Lisbeth Guldbrandsen, moteredaktør i Henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsessebryllupet i Trondheim har vært en tredagers motevisning der kongelige og folk har strålt om kapp med trøndersola.

Moteredaktøren påpeker at kronprinsesse Mette-Marit framtrer ikke bare som en Askepott, men også som litt av en motedronning. I tospann med den moteinteresserte og humoristisk anlagte svigerinnen - gårsdagens brud - sørger Mette-Marit for at landets designere og sydamer vil få mye å gjøre.

Moteeksperten fant ikke så mye å storjuble for, men det var heller ikke mange kjoletragedier å skue på vei inn i Nidarosdomen.

Vi lot henne rangere de kongelige damenes kjoler og plusset på med brudgommens mor og brudens forlover.

<B>Grevinne Sophie av Wessex </B> - En overraskende dristig kjoler som kan minne litt om designet på «Lifelines», a-has nye album. Hun er virkelig den som best har fanget trenden i gallakjolen sin med kontrasten mellom det svarte og det hvite i et spenstig grafisk mønster. Vellykket med straplessløsning. Hun skal ha ros for mot og dristighet.
<B>Dronning Margrethe av Danmark - En særdeles fargesterk swagger-cape, sitrongul, på grensen til fluoriserende. Margrethe er kjent for å være tilhenger av sterke farger. Denne gangen unngikk hun i det minste store mønstre. Kjole i offwhite med gjennombrutt stoff over. Ikke spesielt kledelig, nei.
<B>Kronprinsesse Victoria av Sverige</B> - Nå må hun våge å bli litt mer damete og ikke være så ungpikesøt lenger! Paljettdekorert silke i grålilla med syrinfarget sjal er ikke så spenstig til en vakker dame som Victoria. Hun har så stort potensial, og i dette tilfellet er det kanskje en idé å snakke litt med mamma Silvia. Hun kan dette med å kjøre enkelt, med spennende detaljer. Med Victoria blir det litt for sukkersøtt.
<B>Prinsesse Madeleine av Sverige</B><P> - Delikat i isblå silkekjole med lite slep. Elegant med strapless korsettpreget topp med blomst på. Chiffonsjal til. Hun er søt! Svenskene er alltid gjennomførte, men det er sjelden de klarer å overraske. Dette var feminint og stilrent. Mer gjennomført enn storesøster Victoria.
<B>Marianne Ulrichsen, forlover - En kort mørk bolero med volangkanter og fjær over champagnefarget kjole med enkel, slank silhuett. Veldig enkel og flott. En av de netteste. Kjolen satt flott på henne, og hun er høyreist og slank. Boleroen i det halvtransparente chiffonstoffet er helt i tråd med motebildet. Audrey Hepburn-inspirert frisyre løftet det ytterligere. Veldig flott.
<B>Dronning Sonja - Jeg antar at hun fjernet sjalet seinere, og at det var for ikke å vise så mye hud i kirken. Men et annet sjal hadde nok vært bedre. Her ble det litt vel mye frynser over den blå kjolen. Hun hadde voldsomme steiner i ørene, rundt hals og i tiaraen. Blåfargen på kjolen er vellykket og ringingen dristig.
<B>Kronprinsesse Mette-Marit- Fantastisk flott å se henne i en stor, ordentlig prinsessekjole. Lyseblått er definitivt hennes farge, og med lag på lag av tyll og perlebrodert korsettliv, var hun nydelig! Frisyren og kjolen førte tankene til en av historiens mest elegante damer, Grace Kelly, seinere fyrstinne Grace av Monaco. Askepott kunne godt brukt denne kjolen. Mette-Marit er blitt så stilsikker og har en kjølig eleganse. En sofistikert dame. Bravo!
<B>Prinsesse Märtha</B> - Kjolen var inspirert av Nidarosdomens gotiske preg. Her vinker bruden til publikum utenfor domen etter vielsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer