...og nå er det Mette-Marit-hysteri

Det er Mette-Marit-feber: Plaggene hun går med er utsolgt, dansebandet Fryd og Gammen har laget hyllest til henne, og du får en smak av den blide sørlandsjenta i Haugesund. Nå hevder også slektsforskere at hun er adelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele Norge er engasjert i kronprinsens kommende ektefelle. Mette-Marit-feberen kommer bare til å bli sterkere i månedene som kommer, spår trendekspertene.

- Fram mot bryllupet vil vi se en stadig økende fokusering på Mette-Marit og Haakon. De er begge gode forbilder for yngre mennesker, og det de gjør vil bli kopiert av mange, sier trendforsker Lisbeth Larsen i selskapet Lisbeth Larsen Trend.

- For unge mennesker er det viktig å finne sin identitet. Mange låner da uttrykk fra personer de beundrer. Mette-Marit og Haakon er gode eksempler på slike personer, sier Larsen.

Kongelig fromasj

I Haugesund har befolkningen byttet ut silda med en ny kongelig fromasj. Mette-Marit-fromasjen er laget av Alfhild Dalen Viken i delikatessebutikken Oscar Haaland.

- Jeg begynte å bli lei av Dronning Maud-fromasjen som vi har laget i alle år. Derfor bestemte vi oss for å lage en fromasj med en ny vri. Vi var aldri i tvil om at desserten skulle få navnet «Mette-Marit», sier Viken. Hun selger rundt 30 porsjoner om dagen.

Mette-Marits røffe og trendriktige garderobe har fått opp salgstallene hos mange motebutikker. Kleskjedene Oasis og Hennes & Mauritz har merket stor etterspørsel etter såkalte «Mette-Marit-klær». Flere av plaggene kronprinsens forlovede har latt seg avbilde i har gått unna som bare det de siste dagene.

- Den stripete «Mette-Marit-genseren» ble revet bort på kort tid. Vi har også hatt økt salg på andre plagg som enten er like, eller likner på klær Mette-Marit har hatt på seg, sier Randi Fosli i Hennes & Mauritz' markedsavdeling.

Blått blod

Nå har også slektsgranskerne kastet seg over Mette-Marits familiehistorie. Ifølge Agder Avis er hun av adelig slekt. Hobbyslektsforsker Per T. Ellingsen forteller til avisa.:

- Helt tilbake til 1300-1400-tallet finner vi blått blod i Mette-Marits årer. Hun er i direkte nedadgående slektslinje fra både svensk høyadel og fra kongen som samlet Norge til ett rike, Harald Hårfagre.

Musikkgruppa Fryd og Gammen har blitt dansebandkjendiser etter 30 år i bransjen, men det skjedde ikke før de kom med låta: «Mette-Marit».

- Vi har fylt opp alle helgene med dansejobber ut februar på grunn av låta, sier vokalist Kai Robert Johansen.

Kronprinsen og Mette-Marit gifter seg 25. august, samme helg som friidretts-NM skulle vært arrangert i Drammen. Nå må idretten vike for bryllupet, skriver Drammens Tidende. Bryllupet vil få all oppmerksomheten.

HYSTERI: Mette-Marits popularitet har tatt av etter forlovelsen.