...og nå skal han skaffe penger til senior-opprøret

Når landets godt voksne kjendiser i morgen starter den nye folkebevegelsen Seniorsaken, er lotterikongen Thor Bjørn Lie sikret en sentral posisjon. Det er han som skal skaffe penger til foreningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er at Foreningen Seniorsaken skal bli en viktig maktfaktor i norsk politikk og samfunnsliv. Skal den lykkes med det, må det økonomiske fundamentet være på plass.

Jobben med å skaffe pengene faller etter alt å dømme på Thor Bjørn Lie. Lie er allerede medlem av Foreningen Seniorsakens styre og bekrefter overfor Dagbladet at det gryende eldreopprøret skal finansieres gjennom blant annet lotterivirksomhet.

- Ja, på sikt, etter at det er skaffet mange nok medlemmer, håper vi å kunne starte et lotteri. Det vil kunne skaffe inntekter til å drive en slagkraftig forening, som også kan hjelpe eldre og som kan sette i gang gode tiltak, sier Lie.

Båndene mellom Lie og Foreningen Seniorsaken er svært tette. Ved siden av å være medlem av foreningens styre, framgår det av enhetsregisteret i Brønnøysund at Seniorsaken også er registrert på samme adresse i Ås som Lies eget lotteriselskap Lottcon.

Sentralt i arbeidet med å etablere Foreningen Seniorsaken står kretsen rundt CatoSenteret, som er bygd opp av stiftelsen Sofienlund.

Thor Bjørn Lie er styreleder begge steder.

- Seniorsaken har sprunget ut av miljøet rundt CatoSenteret, bekrefter Christian Vennerød, som selv sitter som rådsmedlem i foreningen.

Lie forsikrer overfor Dagbladet at inntektene fra et lotteri i all hovedsak - og i større grad enn vanlig - skal tilfalle ett formål: Seniorsaken.