... og nå vil Hagen inn i varmen

OS i HORDALAND (Dagbladet): Ikke nok med at Frp knuser Ap på alle målinger, nå skal en «grisk» Carl I. Hagen også ribbe Ap's symboler. Til våren holder Frp landsmøte i Folkets Hus i Oslo, og da vil Hagen holde talen sin på Youngstorget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen mener Frp er blitt det nye Arbeiderpartiet. Om ikke Ap-leder Thorbjørn Jagland allerede viser paranoide trekk, så gjør han det i alle fall etter dette. I e-postbrevet Jagland sendte ut i forrige uke, anklaget han Hagen for skitne knep, og for å ha følgende prosjekt for øye:

«... å rive ned landets politiske sentrum - Arbeiderpartiet og dets lederskap... Nå har de startet trinn to i operasjonen. Jens Stoltenberg og dermed Arbeiderpartiet skal undergraves ved hjelp av oljemilliardene.»

Tar Ap-bastionen

Nå buser Hagen også inn i Arbeiderpartiets aller helligste. Frp har reservert både Folkets Hus og Youngstorget for å avholde landsmøte 27.- 29. april. Folkets Hus i Oslo er stedet der Ap alltid holder landsmøter.

Selv landsmøtetalen skal Hagen til overmål flytte ut på Youngstorget, fra samme talerstol som LO og Ap holder sine 1. mai-taler få dager seinere.

Fra før har Frp flyttet partikontoret til et hus vegg i vegg med Ap. I korridorene på Solstrand hotell på Os i går, ble det spøkt med at Frp kan spørre Ap om partiene kan bytte kontorer. Frp er jo landets største parti.

- Dette ser jo virkelig ut som skitne knep, brukt mot Arbeiderpartiet?

- Neiii, da! Vi driver et ordinært partipolitisk arbeid. Vi må da få lov til det. Men vi er også klar over at symboler både er viktig og fornuftig for et parti. Vi er partiet for den vanlige mann og kvinne, det samme som Arbeiderpartiet var da det ble stiftet. Nå er det vi som har politikken, sier en selvtilfreds Frp-formann.

- Ett av Ap's viktigste mål er å utjevne forskjeller. Du kan vel ikke påstå at Frp har dette som mål?

Røkke et ideal

- Jo, i den forstand at vi skal heve levestandarden nedenfra. Vi gir skattelette for dem som tjener dårligst. Men vi skal ikke innføre Ap's symbolforslag som skal straffe de rikeste.

Hvorfor skal vi i dette landet framstille de rike som en slags snyltedyr på velferdsstaten. Folk må kunne beundre Røkke, Gjelsten, Rimi-Hagen og Rema-Reitan, sier Hagen.

- Dette er folk som startet med to tomme hender og bør være forbilder for unge gutter og jenter, på samme måte som idrettshelter er det, sier Frp-sjefen.

NYTT AP?</B> Carl I. Hagen mener hans parti har blitt det nye Arbeiderpartiet.