...og navnet kan bli Telaris

Navnet på den norsk-svenske telegiganten blir ikke offentliggjort før om et par uker. Men dersom det ikke dukker opp uventede problemer de siste dagene, blir navnet Telaris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer er det tidligere Telia-sjef Lars Berg og Tormod Hermansens prosjektnavn Telaris som nå registreres som navn på det sammenslåtte selskapet.

Både styret og administrasjonen stiller seg bak det nye navnet. Internt i selskapet har det formelle rundt navnespørsmålet vært på plass i flere uker. Årsaken til at det likevel ennå ikke er offentliggjort, er at det har tatt uventet lang tid å få navnet beskyttet verden over.

Intern moro

Spekulasjonene om hva det nye selskapet skal hete har rast i både Sverige og Norge.

Den britiske merkevarebyggeren Interbrand kom opp med en håndfull mer eller mindre fantasifulle forslag. Øverst på lista sto People of Scandinavia, et navn VG tidlig presenterte som «Telianor»s nye navn.

En annen variant Interbrand kom opp med var det beslektede Peoples Scandinavia (PS).

Disse navnene fikk ikke gjennomslag internt i teleselskapet.

I lystig lag

Etter at den svenske næringsministeren Björn Rosengren kom med sine berømte karakteristikker av Norge som den siste sovjetstat, fant likevel onde tunger i «Telianor» stor glede i å omtale selskapet som PS-ml. Internt, vel å merke.

Telaris-navnet skal første gang ha oppstått i lystig lag mellom Lars Berg og Tormod Hermansen, etter at første fusjonsforsøk strandet. En pjolter eller to var visstnok alt som skulle til.