Og så ble Tor en tanke grønnere

DUBLIN/KILKENNY (Dagbladet): Hva er bedre på en fridag for en norsk GP-finalist enn å dra ut på Irlandet. I går lempet Tor Endresen & følge seg inn i en grønn bil og forlot Dublin for å nyte Eires frodighet. Det ble en perfekt hviledag for The Frisco Kid; se på den naturen, de hedene der borte, utrolig, jeg tror hjertet mitt hopper ut. Dette er som å bli nyforelsket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sier Tor fra Griegs hjemby. Og da har vi så vidt kommet ut av byen som frisør, kompis og melodisnekker Arne Myskevoll så riktig har døpt Publin, stedet hvor Doktor Guinness har legekontor på hvert hjørne.

Tony kjører bilen med retning Kilkenny Castle og han blir straks i godt lune. I baksetet, med Coca-Cola, peanøtter og potetgull, sitter speidertroppen fra Norge i plystrehumør. Ikke den om bussjåføren, men den trad-irske og melankolske «Billy Boy».

- Nydelig, lovely, sier Tony og forklarer at akkurat der hvor bilen nå kjører - på feil side av veien - vokser kornet, hveten som er selve gullet i tidligere nevnte pintbrygg.

- Jeg håper vi kommer fram til Kilkenny så vi rekker folkemusikken, det vil jeg ha med meg. Sist gang var vi ute på båttur og der var det sangere, dansere og musikere fra hele Irland, storslagent, sier Tor på sin måte og dialekt, mens den grønne øya humant angriper sansene. Ja, det oppstår faktisk en aldri så liten Secret Garden. Løvland var ikke med, men han traff Tor seinere på kvelden. Så veit dere det.

Eksil-Trond

Humøret er på topp som det heter på GP-språket, mens hedene får besøk av skyer med tunge ringer under øynene og det står kilovis med fårikål ute på jordene - ulldyra som for anledningen døpes om til «Sau Francisco». Endresen gjør en Einar Rose-parodi om han Severin. Suverent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer