Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Og så kom jeg kjørende i jeepen og tenkte: La oss starte her

Putin om åpenbaringen som gjorde Sotsji til OL-byen.

SKYTSET KLART: Putin avfeier kritikken mot den enorme pengebruken som russerne har stått for i forkant av OL.. Foto: Reuters / Alexsey Druginyn / NTB Scanpix.
SKYTSET KLART: Putin avfeier kritikken mot den enorme pengebruken som russerne har stått for i forkant av OL.. Foto: Reuters / Alexsey Druginyn / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en dokumentar som skal vises i sin helhet på fredag, forteller den russiske presidenten Vladimir Putin, at det var han personlig som valgte Sotsji som OL-by.

Det gjorde han allerede tilbake i 2001 eller 2002, ifølge presidenten selv.

- Og så kom jeg kjørende i en UAZ (russiskprodusert jeep), vi kjørte litt rundt og nærmet oss elva. Og da sa jeg: La oss starte her, sier den russiske presidenten om åpenbaringen han skal ha fått.

Nettopp fordi Putin selv var så involvert i utvelgelsen, føler han nå stor tilfredsstillelse ved å se forandringene som OL-utbyggingen har ført med seg.

- Mye har forandret seg her og til det bedre. Og i det sørlige Russland generelt er det store omveltninger, sier Putin, mens han uten blygsel viser fram skiferdighetene ned alpinbakken i Krasnaya Polyana.

Dokumentaren har fått navnet "The Philosophy of Soft Way", og deler av programmet ble vist forrige søndag på TV-kanalen Rossiya (Russland). I dokumentaren blir Putin intervjuet i Krasnaya Polyana, iført en jakke som er dekorert med «V.V. Putin».

Når Putin blir bedt om å kommentere korrupsjonsbeskyldningene, svarer han slik:

- Det vil alltid være slik når store prosjekter skal iverksettes - uansett hvor - at det kommer denne type problemstillinger, og det er bra. Selvsagt vil enhver entreprenør prøve å tjene så mye som mulig, mens statens jobb er å minimere kostnadene.

Putin avfeier også kritikken mot den enorme pengebruken som russerne har stått for i forkant av OL.

- Dette er nedrakking av det russisk folk som har bygget en stat som Russland, den største staten i verden.

Hele Norges coronakart