Og så kom vinter'n

Værgudene slo brutalt tilbake etter måneder med godvær: Årets vinter kom tidlig helt nord i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Etter en strålende vår, sommer og seinsommer fikk nordlendingene nok en gang en påminnelse om hvor langt nord på verdens-kartet de holder til: Langt, veldig langt mot nord. Flere steder falt det inntil 30 centimeter nysnø. Det skapte glatte veibaner og store trafikkproblemer flere steder i de to nordligste fylkene, og politet i Tromsø advarer mot å kjøre bil uten vinterdekk. Drosjesentralen i Tromsø hadde en travel dag og tok oppfordringa. De sendte ut egen servicemann for å skifte dekk på drosjene i byen.

Bil-trøbbel

Knut Jensen var en av mange som i hui og hast måtte legge om til vinterdekk på sin privatbil.

- Den forrige bilen i familien ble smadret på akkurat sånt føre som det her, så her der det best å være føre var, sier Jensen.

- Vinteren kom plutselig, men den gir seg vel. Jeg tror ikke snøen blir liggende. For to uker hadde vi 20 varmegrader, sier kameraten Thomas Steen.

- Jeg har vinterdekka til pappa bak i bilen min. Ikke så lurt, nå står han fast i nysnøen i indre Troms, forteller Ove Andre Tustervatn.

Mens mange voksne klaget, koste ungene seg i snøen. På løkka i Thyholdtveien fant Dagbladet noen av gutta som i går kunne sette inn heftige sklitaklinger.

Alt er lov

- I snøfotball er alt lov, unnatt hands og snøballkasting, sier tromsøgutten Johannses Robertsen (8).

- Ifjor kom snøen på bursdagen min, den 8. desember. Og i år kom den på mamma sin. Neste år må det være pappa sin tur, den 9. oktober, mener Johannes.

I dag er det ventet mer nedbør i Troms og Finnmark, i form av regn, sludd og snø.

GØY MED VINTER: De yngste tromsøværingene syntes det var stas med vinter.