«Og så synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år for å se hvor gøy du synes det er»

Her er lydopptaket fra 8. mars-komiteens møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre Unge Venstre-politikere forlot i går 8. mars-komiteens parolemøte i Oslo.

Representantene fra ungdomspartiet kom med forslag om å fjerne «håndhev sexkjøpsloven» som flaggsak under markeringen.

Svaret fra trimkjendis Kari Jaquesson rystet jentene, og nestleder Oslo Unge Venstre, Anna Dåsnes, sa til Dagbladet i går at «Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell».

Jaquesson har skrevet et innlegg i dag der hun går gjennom sin versjon av saken. Nå har studentkanalen Radio Nova, som var til stede på møter, sluppet et lydopptak der det kommer fram hva Jaquesson sa på møtet.

- Suge pikk ti ganger i døgnet Dagbladet har transskribert opptakene fra radiokanalen, og presenterer dem her i skrift.

Jaquesson: «Da må jeg få lov å adressere det forslaget om bordeller og vil anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. (Applaus)

Også synes jeg ... også synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år for å se hvor gøy du synes det er.»

Fra salen: Ah. Unnskyld meg (uhørlig).

Jaquesson: Det er sexkjøp. Sexkjøp handler ikke om en festlig, abstrakt idé om at man har rett til å gjøre hva man vil med kroppen sin. Det er ingenting abstrakt med hverdagen til de som må selge sex. Som må stille sin egen kropps ... sine egne kroppsåpninger til rådighet for de som vil betale. «

«Da jeg rystet på vei opp hit på vei opp Tollbugata, så står det jenter, politiet kan bare stille seg opp og arrestere de som kommer og tilbyr disse jentene penger. For å bli pult, for å suge og sette sin egen helse på spill. For det er det sexkjøp handler om. Det er ikke en pretty woman, okay?

«Det er ikke en rik kunde som kommer og sveiper deg inn på Operaen. Det er sæd og bæsj og tiss og spytt og kroppsvæsler som du ikke har noe valg å ta imot. Så jeg er rystet, rett og slett.

«Det handler om sexkjøploven. Det finnes ikke sexkjøp uten kunder og strippefri by er så viktig, fordi strippeklubbene drives av organisert kriminalitet. De samme kreftene som selger jentene. De samme kreftene som driver med all mulig slags menneskehandel. Så det er kjempeviktig. Alt dette henger sammen, så det å håndheve sexkjøpsloven, det må vi stå hardt på.» sier Jaquesson.

Foreslo bordell Reaksjonen til Jaquesson kom etter at representantene med tilknytning til Venstre foreslo å fjerne parolen om «håndhev sexkjøpsloven» og foreslo blant annet bordeller.

På møtet var Anna Dåsnes, nestleder i Oslo Unge Venstre, Maria Katinka Lie (19), leder i Oslo liberale studentforening og Amanda Schei (24), leder i Norges Venstrekvinnelag.

Først tok Dåsnes til orde for å fjerne sexkjøploven, før Lie tok opp bordeller og Jaquesson kom med sitt svar.

Schei fortalte til Dagbladet i går at de tre til slutt begynte å gråte og forlot møtet.

Både Venstre og Unge Venstre har programfestet sin motstand mot sexkjøpsloven.

Venstre-leder Trine Skei Grande reagerer sterkt på Jaquessons uttalelser under møtet, og har bedt henne om å si unnskyld.

- Konkrete uttrykk Jaquesson sier hun har beklaget seg overfor en av deltakerne.

- Jeg var dypt rystet og brukte meget konkrete uttrykk, men etter å ha hørt lydloggen mener jeg at mitt tilsvar var helt innafor. Dog hadde jeg nok holdt litt igjen om jeg visste at det mindreårige på møtet.

- Jeg har ringt den ene mindreårige kvinnen i dag og beklaget, og ba om telefonnummeret til foreldrene hennes for å kunne ta en prat med dem, men det ville hun ikke. Den omtalte ordvekslingen der hver person hadde to minutter varte i under 10 minutter av et fire timer langt møte, skriver Jaquesson selv i en SMS til Dagbladet.

- Det var ingen som ble hindret fra å ta ordet, møtet var ryddig og ordstyrerne meget myndige og presise. Alle tegnet seg etter tur på talelisten og etter de 2 minutter man hadde til rådighet banket ordstyrer. Det var ingen som snakket i munnen på hverandre. Om en kommer med utspill på et møte må man regne med å bli motsagt. Her var det ingen som kom med personkarakteristikker eller annet personangrep, skriver Jaquesson.