...og så var det hverdag igjen

Etter ei helg med forlovelse, bryllupsfest og stor nasjonal oppmerksomhet er Mette-Marit Tjessem Høiby tilbake i hverdagen. I går satte kronprins Haakons forlovede seg nok en gang på skolebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 17 i går ankom Mette-Marit folkeuniversitetet i Torggata i Oslo for å delta i undervisningen i innføringsstudiet i journalistikk. Nesten tre timer seinere forlot hun og de andre studentene Folkeuniversitetet i samlet flokk. Hun ankom uten sikkerhetsvakter, og både ved ankomst og avreise avslo hun pressens oppfordring til å svare på spørsmål med et smil.

Journalistikk

Studiet ved Folkeuniversitetet er en innføring i journalistikk der det vil bli lagt spesiell vekt på pressens arbeidsmetoder og regelverk. Studentene skal også jobbe selvstendig i en øvingsredaksjon. Studiet skal bidra til å forstå pressens samfunnsoppdrag og hvilke krav som stilles til kvalitet i journalistisk produksjon, og er spesielt beregnet for personer som ut fra sin arbeidssituasjon ønsker å lære mer om journalistikk.

Etter det Dagbladet erfarer foregikk gårsdagens undervisning uten noen form for oppstyr rundt den ferske forlovelsen.

Mange hilsener

Men på Slottet har oppmerksomheten rundt forlovelsen ikke lagt seg. Det har strømmet inn med hilsener og lykkønskninger fra inn- og utland.

- Det har vært stor tilstrømning av «oppmerksomheter» fra inn- og utland. Ei liste over oppmerksomhetene vil bli offentliggjort i dag, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet.

«Oppmerksomheter» er den kongelige termen for hilsener i alle former, det være seg blomster, gaver, telegrammer eller andre former for gratulasjoner.

Mette-Marit vil for første gang feire jul med sin forlovede og resten av kongefamilien. Jula blir feiret på tradisjonelt vis, på Kongsseteren.

- Kongefamilien skal som vanlig til Kongsseteren for å feire jul, men den endelige gjestelista er ennå ikke klar, sier Rasch til Dagbladet.

TILBAKE PÅ SKOLEBENKEN: Nyforlovet og strålende blid var Mette Marit Tjessem-Høiby tilbkae på skolen i går ettermiddag.