Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

... og Siri vil ha flere jenter

Siri Kalvig fra TV2-været ønsker seg flere kvinnelige meteorologer på skjermen: - Skillet mellom jentene i TV2 og NRK er litt underlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil anbefale landets meteorologer å prøve seg på skjermen, for det er enormt kjekt, sier Kalvig.

Landets mest populære meteorolog - og den eneste kvinnelige meteorologen på TV - innrømmer likevel at mediefokuseringen av og til kan være et slit. Foruten Siri M. Kalvig i TV2 er det bare personer uten meteorologi hovedfag som melder vær - på alle andre kanaler enn NRK.

- Det hadde vært hyggelig med en kvinnelig kollega i NRK, sier Siri.
- Det er litt rart å være den eneste kvinnelige meteorologen på TV i Norge, selv om de andre jentene i TV2 har en meteorologisk skolering. I begynnelsen opplevde vi en del fordommer, men de har avtatt etter hvert. Vi i TV2 har banet vei for andre jenter, og jeg tror ei jente i NRK ville få det greit, fortsetter hun.

Siri har meldt været siden TV2 startet opp for fem år siden. Underveis har hun fullført hovedfag i meteorologi. Siri opplever ikke jobben sin som en belastning.

- Men mediefokuseringen kan av og til være et slit.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!