...og slik er det hos de andre klubbene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSENBORG

- Min holdning er at alkohol ikke har noe å gjøre på et idrettsarrangement. Jeg kan heller ikke se behovet. De fleste kampene går av stabelen klokka seks på søndag, sier direktør Rune Bratseth i Rosenborg.

På Lerkendal er det ingen alkoholservering.

- Holdningen i klubben har vært at det ikke skal serveres alkohol i forbindelse med kamper i Trondheim, dette er også vedtatt i formannskapet i byen, forteller Bratseth. Han tror at diskusjonen vil komme opp på nytt i Trondheim i forbindelse med bygging av en ny VIP-Losje

- Jeg synes Fotballforbundet er inkonsekvent. De burde ha en mye klarere holdning i dette spørsmålet, sier Bratseth.

LYN

Daglig leder i Lyn, Ole-Ray Grødseth, sier at de velger å avstå fullstendig fra alkoholserveringstilbudet på Ullevål stadion.

- Vi har tilgang på logen, men vi ønsker å holde alkoholen utenfor våre kamper, sier Grødseth.

VÅLERENGA

Vålerenga, derimot, synes tilbudet på Ullevål er positivt.

- Folk forventer noe annet enn pølse og lompe når de investerer masse penger i en sponsoravtale, sier direktør i Vålerenga, Even Haugen.

- Jeg har heller ingenting imot at det blir servert alkohol under ordnede former før kampen utenfor stadion, sier Haugen.

LILLESTRØM

På Åråsen Stadion er det restaurant og losjer med alle rettigheter. Bjarne Sognnæs, daglig leder i LIF ASA, skulle gjerne gitt det samme tilbudet til alle tilskuerne.

- Vi er i underholdningsbransjen, og må tilpasse oss verden rundt oss. Går man på andre kulturarrangement, har man mulighet til å ta seg en øl eller et glass vin i pausen.

BRANN

- Det er åpenbart at dersom folk leier lokaler, må de få seg en øl hvis de ønsker det, sier Kristian Jæger, markedssjef i Brann. Han sier at Brann har en politikk der det bare er lov å servere øl, ikke vin, i lukkede selskap. Alkohol selges ikke på Brann stadion.

VIKING

På Stavanger Stadion, der det skal skje omfattende nybygging, er VIP-fasiliteter foreløpig bare på planleggingsstadiet. Vikings adm.dir. Bjarne Berntsen legger ikke skjul på at han ønsker seg losjer med alkoholservering.

MOLDE

Molde Stadion har VIP-restaurant med skjenkebevilling, men ikke tillatelse til å selge alkohol ved idrettsarrangement.

- Når du kjøper en VIP-pakke synes vi det ville vært naturlig å kunne nyte alkohol i sammenheng med dette. Forbudet fører til at våre kunder heller tar med seg gjester på en restaurant i byen, og da er det ikke lett å drive forretning, sier adm.dir. i Molde fotballklubb, Esben Silseth.