...og slik rammer streiken deg

Nærmere 8 000 AF-medlemmer er nå i streik. Fredag trappes streiken opp. 2 800 nye AF-medlemmer følger sine kolleger. Og slik rammes du av streiken:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flytrafikken:

Allerede i dag kan flytrafikken stoppes av streiken. Dersom det oppstår en feil ved Luftfartsverkets tekniske senter i Bergen, vil flyavganger over hele landet bli innstilt. Fra fredag stopper all sivil flytrafikk i Norge fordi teknisk personell og flygeledere ved Røyken kontrollstasjon og Sola lufthavn tas ut i streik.

Posten:

Posten tar nå bare imot A-post og pakkepost. Regninger, lokalaviser og C-post vil fram til streiken avblåses ikke havne i postkassen din. Årsaken er at sorteringsmaskinene ved brevsentrene har stoppet, og det tekniske personalet er tatt ut i streik.

Helsesektoren:

Nærmere 3700 helsearbeidere er nå i streik.

Det fører til at mange pasienter blir sendt hjem fra poliklinikker med uforrettet sak.

Der bioingeniørene streiker er det ikke mulig å få analysert viktige medisinske prøver.

Streik blant maskinistene fører til problemer med rengjøring på sykehuskjøkkenene. Søppel hoper seg opp.

Streiken ved søppelbrenningsanlegget i Trondheim fører også til opphoping av avfall ved Regionsykehuset.

Undervisning:

Streiken blant lærerne har allerede stengt både grunnskoler og videregående skoler. Nå risikerer avgangselever på videregående trinn å ikke få vitnemålene sine i tide, før fristen om søknad til høyere utdanning går ut. Privatistene blir hardest rammet fordi de ikke har fått dispensasjon til å avlegge eksamen. De står dermed uten vitnemål fordi de ikke har standpunktkarakterer å falle tilbake på. Også fagorganiserte ved høgskoler og universiteter er i streik, noe som forsinker eksamensrettingen enkelte steder.

Oljeproduksjonen:

I første omgang rammes oljeproduksjonen i Nordsjøen ikke av streiken. Selskapene har lov til å holde mannskapene ute i én uke utover normal arbeidstid uten å søke dispensasjon. Men dersom streiken blir langvarig, kan det bli vanskelig å skifte ut personell, og oljeproduksjonen vil bli redusert.