Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

...og stemningen stiger i rosenes leir

I rosenes leir stiger stemningen i takt med Ap's stigende oppslutning på gallupen. Ap-leder Thorbjørn Jagland var i perlehumør under LO-leder Yngve Hågensens 60-årsjubileum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagland er glad, men ikke spesielt overrasket over Ap's høye oppslutning og KrFs tilsvarende lave score på Dagbladets MMI-måling:

Folk husker

- Folk husker hva jeg sa i valgkampen. Nå ser de at jeg får rett, mens Bondevik-regjeringen har fått et troverdighetsproblem.
- Jeg advarte mot overbudspolitikk. I mellomtida har statsminister Kjell Magne Bondevik delt ut enda mer penger. Folk ser at dette ikke går lenger. Tida for utdeling av penger er forbi. Vi har sagt det samme hele tida, det husker folk, mens Bondevik har fått et troverdighetsproblem, sier Jagland, som naturlig nok er fornøyd med de siste galluptallene.

Ap det reelle sentrum

Misfornøyd er han heller ikke med at utspillet fra Høyres parlamentariske nestleder, Per-Kristian Foss, i Aftenposten i går.

Der gir Foss uttrykk for at han foretrekker en Ap-regjering framfor en sentrumsregjering.
- Når Høyre sier at vi er et bedre alternativ, betyr det at vi er det reelle sentrum i norsk politikk. Situasjonen er helt snudd på hodet i løpet av ett år. Før valget var alle opptatt av å hamre løs på Ap. Nå vil alle samarbeide med oss. Nå er vi i sentrum av politikken, mens regjering befinner jeg helt i periferien, sier Jagland.

Statsminister Kjell Magne Bondevik følte seg nok litt på bortebane i Hågensens store bursdagskalas. Jagland hadde vel så stor magnetisk kraft på gjester og pressefolk som Bondevik.

NHO-sjef Karl Glad var blant dem som brukte anledningen til en tjte-à-tjte med Ap-lederen. Glad høstet for øvrig kraftige lattersalver for sine avsløringer i gratulasjonstalen til Hågensen:

- Når vi tar en rangel på hytta di, Yngve, er det kort og godt til beste for landet.

FEST: </B>Stor stemning på 60-års-kalaset til Yngve Hågensen. Troen på at Torbjørn Jagland igjen skal erobre makten er sterk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!