Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Og vil du ikke, så skal du!»

Klarte Tawny å overtale Kathy?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange jobber hardt for å sanke stemmer til sin kandidat. En av dem er Tawny Reckamp fra Boise i staten Idaho. Hun står på for sin favoritt, Barack Obama.

Under supertirsdagen gjorde hun det hun kunne for å få Cathy Hardy over på sin side. Hardy hadde ikke bestemt seg for hvem hun skulle stemme på i forkant av supertirsdagens valg.

Men Tawnys overtalelesevner hjalp ikke. Kathy endte opp med å stemme på Hillary Clinton, uten at det hjalp. Det ble Tawnys mann, Obama som vant hjemstaten til de to kvinnene.

Droppet tannpuss og sminke

Men en som hadde bestemt seg for å stemme, var Mona Reese. Selv om hun hadde 13 timer på seg til å stemme, tok hun grep med en gang valglokalene åpnet i Phoenix,

Arizona. Reese lot tannpussen være og tok seg ikke en gang tid til å kle på seg, men møtte opp i en metodistkirke på morgenkvisten for å stemme på sin kandidat, skriver AP.

Der sto hun tålmodig i kø til hun fikk stemt på Barack Obama,

- Jeg våknet bokstavelig talt opp, forklarte hun til AP.

OVERTALELSE: Tawny Reckamp fra Boise i staten Idaho står på for sin favoritt, Barack Obama. Under supertirsdagen gjorde hun det hun kunne for å få Cathy Hardy over på sin side. Foto: AP/Scanpix
OVERTALELSE: Tawny Reckamp fra Boise i staten Idaho står på for sin favoritt, Barack Obama. Under supertirsdagen gjorde hun det hun kunne for å få Cathy Hardy over på sin side. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Samtidig som at hun unnskyldte seg for sovesveisen og sitt sminkefrie fjes.

- Jeg beklager så mye. Men det er så viktig. Å stå opp kvart på seks om morgenen for å reise ned hit og stemme.

Full stemmeforvirring

I andre stater opplevde man at ikke alle hadde like god kontroll på når de egentlig skulle ha stemt.

I Virginia møtte ivrige innbyggere opp i valglokalene. Men her er det ikke noe valg før neste uke.

Mens i Florida fikk valgkontorene massevis av forvirrede telefonsamtaler fra folk som lurte på hvor de kunne stemme. Det hadde gått dem hus forbi at de faktisk skulle stemt for en uke siden.

image: «Og vil du ikke, så skal du!»
VIL IKKE: To år gamle Ethan Yost kjempet for å komme seg ut av stemmeavlukket hvor mamma Maria forsøkte å stemme i Greenwood.
VI HAR STEMT: Ekteparet Patricia og Willard Kessen gjorde sin borgerplikt i Los Angeles.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media