DØDENS HUS: I denne bygningen i utkanten av horestrøket i Bradford - passende nok i Soho Street - har Stephen Griffiths (40) bodd de siste ti åra. Minst ett av drapene han er siktet for, skal også ha blitt begått her. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX
DØDENS HUS: I denne bygningen i utkanten av horestrøket i Bradford - passende nok i Soho Street - har Stephen Griffiths (40) bodd de siste ti åra. Minst ett av drapene han er siktet for, skal også ha blitt begått her. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIXVis mer

«Øglemannen» hadde 100 levende rotter i koffert

Nå er Jack the Ripper-fikserte Stephen Griffiths (40) siktet for drap på tre prostituerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Naboene til seriedrapssiktede Stephen Griffiths (40) kalte ham «øglemannen» fordi han ofte ble sett i strøket mens han luftet de svære øglene sine i bånd. I en svær koffert hadde han 100 levende rotter som han matet kjæledyra med, skriver The Sun i dag.

Den britiske tabloiden har gått grundig til verks for å kartlegge den tidligere psykologistudenten og Jack the Ripper-entusiastens liv, og framhever blant annet at foreldrene, som tidlig ble skilt, var en «far som jobbet innen frossenmat» og en «mor som likte å gå utfordrende kledd».

Partert lik 40-åringen, som bodde i utkanten av horestrøket i industribyen Bradford i Nord-England, ble pågrepet av politiet mandag etter at et overvåkingskamera forrige fredag fanget opp en episode utenfor huset der han bodde:

En kvinne, gjenkjent som den savnede prostituerte Suzanne Blamires (36), blir jagd av Griffiths, som slår henne i bakken. Litt etterpå kommer han tilbake med en armbrøst og skyter henne i hodet. Deretter viser videoen Griffiths komme ut, nå med en ryggsekk og plastposer.

Dagen etter fant politiet likdeler fra Blamires i elva noen kilometer unna. Hodet lå i en ryggsekk som ble funnet på elvebredden.

Nå er Griffiths også siktet for drapene på Shelley Armitage (31) og Susan Rushworth (43), også de prostituerte. De har vært savnet ei tid og ikke blitt funnet.

Lærfrakk og briller Griffiths er en kriminologs - og tabloidavisers - drømmekasus. I tillegg til detaljen om øglene og rottene har den britiske pressen de siste dagene funnet ut følgende:

• 40-åringen har studert psykologi med et påbyggingskurs i kriminologi - enkelte vil si det er riktigere å betegne ham som en evighetsstudent. Ifølge seg selv holder han for tida på med en doktorgradsavhandling om Jack the Ripper, som på 1880-tallet skal ha drept en rekke prostituerte i London på bestialsk vis.

- DREPT AV STEPHEN: F.v. Susan Rushworth (43), Suzanne Blamires (36) og Shelley Armitage (31), alle prostituerte er kvinnene Griffiths nå er siktet for å ha drept. Bare Blamires er funnet - i partert tilstand. Foto: POLITIET/AP/SCANPIX
- DREPT AV STEPHEN: F.v. Susan Rushworth (43), Suzanne Blamires (36) og Shelley Armitage (31), alle prostituerte er kvinnene Griffiths nå er siktet for å ha drept. Bare Blamires er funnet - i partert tilstand. Foto: POLITIET/AP/SCANPIX Vis mer

• Ifølge naboer var han «alltid på nettet». På den nå stengte MySpace-profilen hans var han alter egoet Van Pariah - en mørk, demonisk karakter som var opptatt av forbrytelser og forbrytere, ifølge Dailymail.co.uk.

• Naboene forteller også at han ble betraktet som litt av en raring i nabolaget, der han gikk rundt med en lang svart lærfrakk og mørke briller. En ugift, tidligere lovende skolegutt som aldri vokste opp, som Dailymail.co.uk konkluderer.

Belastet område Yorkshire, der Bradford ligger, er tidligere belastet med seriedrap på kvinner. I 1981 ble Peter Sutcliffe - «The Yorkshire Ripper» - dømt for å ha drept 13 og angrepet flere andre. For to år siden ble Steve Wright - «The Ipswich Ripper» eller «The Suffolk Strangler» - dømt for drap på fem prostituerte.

Ifølge BBC News skal Griffiths i dag møte i retten for fengsling.

«ØGLEMANNEN»: Stephen Griffiths (40) hadde svære øgler som kjæledyr, og 100 levende rotter i en svær koffert som han fôret øglene med. Foto: PRIVAT/REUTERS/SCANPIX
«ØGLEMANNEN»: Stephen Griffiths (40) hadde svære øgler som kjæledyr, og 100 levende rotter i en svær koffert som han fôret øglene med. Foto: PRIVAT/REUTERS/SCANPIX Vis mer