Øglens eier funnet

«Draugen» stakk av fra samme boligblokk der familie fikk dosjokk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mattilsynet klarte i dag å komme i kontakt med eieren av den mye omtalte øglen, som har blitt medienes yndling den siste uken. Det var i forrige uke en skrekkslagen mor og hennes tre år gamle sønn så rett  i øglekjeften da åpnet dolokket i egen leilighet.

– Vi fant fram til en leilighet i samme bygget hvor øglen ble funnet, i samarbeid med politiet, sier Per-Arne Ludvigsen i Mattilsynet til Bergensavisen.

Flere titalls familier bor i den store blokken.

Eieren erkjente at han hadde hatt øglen hos seg, men hevdet at han bare oppbevarte den.

– Han fortalte at øglen hadde blitt borte for ham, og at han så den igjen da den dukket opp på avisenes førstesider, sier Ludvigsen.

Ifølge Ludvigsen skal det ikke ha vært flere reptiler i leiligheten. Rørene i bolighuset skal også være sjekket, slik at andre beboere trygt kan gå på do framover.

Politiet jobber nå videre med saken. Det er ulovlig å oppbevare slike reptiler i Norge.

Øglen bærer nå navnet «Draugen» i sitt nye hjem på Akvariet i Bergen. (ANB).

UANMELDT Skrekkslagen mor og tre år gammel sønn fant denne argentinske tuja-øglen på toalettet i egen leilighet. FOTO: Scanpix
UANMELDT Skrekkslagen mor og tre år gammel sønn fant denne argentinske tuja-øglen på toalettet i egen leilighet. FOTO: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer