Også femåringen døde

Den fem år gamle gutten som overlevde brannen på Haramsøya i går, er død av skadene han fikk. Gutten døde klokka 11.24 i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var det håp om at den lille gutten skulle overleve, selv om situasjonen var ustabil. Men i dag ble tragedien i stedet komplett:

- Pasienten døde klokka 11.24, sier sekretæren ved brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus til Dagbladet.no.

- Jeg har ingen flere opplysninger å gi, sier hun.

Ifølge NTB hadde det lille barnet betydelige brannskader på kroppen, i tillegg til røykskader.

Politiet: Brannen var påsatt

- Vi har sikre holdepunkter for at brannen er påtent. Det er blant annet funnet flere arnesteder inne i huset, sier politiinspektør Olav Aarø til Sunnmørspostens nettutgave.

Femåringens familie døde i går. Faren (44) og moren (36) døde i familiens hus på Haramsøya utenfor Ålesund, der brannen brøt ut i går morges. Guttens lillesøster (4) og storebror (7) ble fraktet til sykehus, men begge døde av skadene etter kort tid.

Ordføreren sørger

Tragedien har gått hardt inn på lokalbefolkningen på Haramsøya. Sjokket ble større utover dagen, da det ble klart at brannen som nå har krevd fem liv, sannsynligvis var påsatt. Politiet mistenker at faren i huset selv satte fyr på boligen.

Ifølge Sunnmørsposten har politiet funnet flere arnesteder for brannen i huset. I tillegg er det funnet flere bensinkanner.

Kvinnen skal ha ønsket at mannen flyttet ut. For knappe to uker siden ba hun politiet om hjelp til å få ektemannen ut. Kvinnen skal ha følt seg utrygg.

Ordfører Oddbjørn Vatne i Haram kommune er svært preget av det som har skjedd:

- Tragedien er enda større. Det er tre små unger i dette, det er klart at det blir enda tyngre. En familie har mistet så mange av sine egne, det er klart at de er det viktigste å tenke på, sier han.

- Dette er svært tungt.

Familien hadde nær familie både i Haram kommune og i Ålesund. I tillegg har de slekt flere steder i landet.

- Inntrykket forsterker seg. I kveld skal vi ha et bygdemøte der politiet er tilstede, slik at vi kan få faktaopplysninger, sier Vatne.

ALLE DØDE: Brannen på Haramsøya i går har krevd et nytt dødsoffer. Også den fem år gamle sønnen er nå død. Fem mennesker omkom.