NÅ HAR HAN TRUKKET SEG: Judd Gregg ble presentert som handelsminister 3. februar. Nå har han trukket seg. Foto: REUTERS/Jim Young/Scanpix
NÅ HAR HAN TRUKKET SEG: Judd Gregg ble presentert som handelsminister 3. februar. Nå har han trukket seg. Foto: REUTERS/Jim Young/ScanpixVis mer

Også Gregg sier nei til Obama

Kom han på at han var republikaner?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det skal tydeligvis ikke være så lett for Barack Obama å få seg en handelsminister.

Først måtte Bill Richardson trekke seg.

Og nå trekker andrevalget, republikaneren Judd Gregg, seg også fra stillingen, melder blant annet Politico og CNN.

Gregg ville vært den tredje republikaneren i Obamas administrasjon. Men sånn ble det altså ikke.

— Vi ser ulikt på mange avgjørende politiske spørsmål, sier Gregg i en pressemelding, hvor han blant annet viser til «uløselige konflikter» mellom ham selv og Obama blant annet når det gjelder stimuleringspakken for økonomien.
Gregg var regnet som et overraskende og kontroversielt, men også spennende valg av Obama. At han nå trekker seg er utvilsomt et prestisjenederlag for Obama.

Bill Richardson trakk seg som kandidat som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten hvor han er guvernør, blir etterforsket.

Helseminister Tom Daschle måtte også trekke seg, etter en skatteskandale, som Obama måtte beklage.

Også Nancy Killefer, som var tiltenkt den viktige rollen som Obama-regjeringens budsjettsjef, måtte trekke seg etter at det kom fram at hun holdt tilbake arbeidsgiveravgift for hushjelpen sin i en periode på halvannet år.