<strong>TAPER VELGERE:</strong>  Trondheimsordfører Rita Ottervik og Ap faller med hele 6,2 prosentpoeng på ny måling. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet
TAPER VELGERE: Trondheimsordfører Rita Ottervik og Ap faller med hele 6,2 prosentpoeng på ny måling. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet Vis mer

Også i Trondheim mister Ap velgere

Mens De Grønne går fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet faller 6,2 prosentpoeng til 41,6 prosent i Trondheim. SV er nede på 4,4 prosent etter et fall på 0,8 prosentpoeng. Men De Grønne gjør det svært godt på en ny måling.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) er med 8,7 prosent nå dobbelt så store som SV i Trondheim, viser en meningsmåling Respons har gjort for Adresseavisen. Om målingen slår til vil MDG få seks av 67 representanter i bystyret. Det kan bety at MDG får varaordføreren om Ap og ordfører Rita Ottervik beholder makten.

- Det hadde jo vært stilig om byen ble styrt av to kvinner, sier De Grønnes listetopp i Trondheim, Hilde Opoku, til Adresseavisen.

Ordføreren vil ikke være med på at en tilbakegang på seks prosentpoeng på målingen er en nedtur for Ap.

- Alt over 40 er helt fantastisk, vi har styrt byen i tolv år og oppnår likevel så gode tall. Det skal vi være fornøyd med, fastslår Ottervik.

Frp kan også være fornøyd med dagens måling. Etter mye motgang det siste året, går partiet fram 3,4 prosentpoeng og lander på 9,2 prosent.

Også Senterpartiet kan notere en framgang på 2,2 prosentpoeng til 4,1 prosent. Høyre går tilbake fra 22,9, på målingen i mars, til 21,7 prosent nå i juni.

Valgforsker Anders Todal Jenssen sier De Grønne nå kan ha fått det store gjennombruddet i lokalpolitikken.

- Jeg har lenge lurt på hvordan De Grønne vil gjøre det ved årets valg. Nå ser det ut til at det kan ta helt av. Dette kan bli det store, store gjennombruddet de har ventet på, sier han.

Feilmarginen på målingen, som er gjennomført mellom 11. og 17. juni, er på mellom 2 og 4 prosentpoeng og høyest for de største partiene,

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer