Også israelske aktivister roper ut mot krigen

Israel må umiddelbart slutte å bryte folkeretten i Gaza, krever israelske menneskerettsaktivister.

BER OM STANS: En rekke israelske menneskerettsgrupper lanserte onsdag et felles opprop hvor de ber landets regjering om å slutte å bryte folkeretten under krigen på Gazastripen. Den snart tre uker lange krigen har krevd over 950 palestinske liv og gjort enorme materielle ødeleggelser. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/SCANPIX
BER OM STANS: En rekke israelske menneskerettsgrupper lanserte onsdag et felles opprop hvor de ber landets regjering om å slutte å bryte folkeretten under krigen på Gazastripen. Den snart tre uker lange krigen har krevd over 950 palestinske liv og gjort enorme materielle ødeleggelser. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel må umiddelbart slutte å bryte folkeretten i Gaza, krever israelske menneskerettsaktivister. De er opprørt over lidelsene krigen påfører sivilbefolkningen.

De israelske organisasjonene, med kjente grupper som BTselem og Amnesty International Israel i spissen, gikk onsdag sammen for å vise at også israelere engasjerer seg og er opptatt av palestinernes lidelser.

Hensikten med det felles oppropet er å vekke både den israelske befolkningen og myndighetene, opplyser initiativtakerne.

- Israel har et svært levende menneskerettsmiljø med modige aktivister. De er ikke redde for å fortelle sannheten, selv om det er mange som ikke ønsker å høre den, sier Amnestys Midtøsten-forsker Donatella Rovera til NTB.

Hun mener mange israelere ikke vet hva som foregår på Gazastripen. Landets medier anklages for å gi altfor liten plass til palestinernes lidelser i sin dekning av krigen. Israelske myndigheter er dessuten blitt skarpt kritisert for å nekte både utenlandske og israelske journalister adgang til Gazastripen.

En meningsmåling viste for få dager siden at 90 prosent av Israels jødiske flertallsbefolkning støtter krigføringen mot islamistiske Hamas, som har makten på Gazastripen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer