Også Navarsete SER GULT

Sp-leder Liv Signe Navarsete ønsker KrF hjertelig velkommen inn i en rødgrønn regjering.

GULT I SIKTE: Sp-leder Liv Signe Navarsete ser gjerne at KrF på sikt kan delta i et utvidet rødgrønn regjering, og mener det ikke er urealistisk at SV og KrF kan regjere sammen. Thomas Winje Øijord / Scanpix
GULT I SIKTE: Sp-leder Liv Signe Navarsete ser gjerne at KrF på sikt kan delta i et utvidet rødgrønn regjering, og mener det ikke er urealistisk at SV og KrF kan regjere sammen. Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om Sp-nestleder Ola Borten Moe og påtroppende KrF-leder Knut Arild Hareides tette bånd, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete følgende:

- Det synes jeg er veldig fint. Jeg har selv hatt mange møter med Dagfinn Høybråten. Men som jeg har sagt før: Det er viktig å holde god kontakt med sentrumspartiene.

Åpner for KrF
I går skrev Dagbladet at Ola Borten Moe og Knut Arild Hareide har jevnlig fortrolige samtaler. Hareide har vært på middag hjemme hos Ola Borten Moe og fortsetter gjerne det tette samarbeidet de to har. Til Dagbladet sier han at Sps nye nestleder gjør ham og KrF bedre.

Borten Moe åpner for å ha med KrF i den rødgrønne regjeringen.

- Ja, i og for seg. Vi har ingen motforestillinger til å sitte med KrF i regjering. Men det er ikke opp til oss. Det er opp til velgerne, KrF selv, og det er opp til ei samla regjering, sa Borten Moe i går.

- KrF velkommen
På spørsmål om hva Sp må gjøre for at sentrum i norsk politikk ikke forsvinner, svarer Navarsete:

- Det blir å se KrF hjertelig velkommen inn i et rødgrønt samarbeid. Jeg synes det er viktig å holde en god dialog med KrF.

- Vi skal jobbe for at sentrum skal bli styrket. Det er vi som først og fremst har makt i sentrum. Det er vi som har innflytelse, sier hun om Sp.

- Ikke urealistisk
Overfor Dagbladet gir Sp-leder Liv Signe Navarsete klart uttrykk for at hun ikke synes det er urealistisk at SV og KrF skal kunne sitte i en utvidet rødgrønn regjering sammen:

- Det er ingen aktuell problemstilling nå, så det er ingen grunn til å skape unødig usikkerhet. Men ting kan endre seg fort i politikken. Det er mye som kan skje i framtida.

- Hva med SV da, må de ut av en rødgrønn regjering om KrF skal inn?

- Vi sitter i regjering med SV og har et veldig godt samarbeid med det partiet. Dessuten hørte jeg lite om å samarbeide med sentrumspartiene den gang KrF satt i regjering med Høyre.

LANGT FRA HELL: I gårsdagens Dagbladet åpnet Ola Borten Moe opp for et rødgrønt-gult regjeringssamarbeid.  Foto: Ned Alley / Scanpix
LANGT FRA HELL: I gårsdagens Dagbladet åpnet Ola Borten Moe opp for et rødgrønt-gult regjeringssamarbeid. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Men er det reelt å se for seg SV sammen med KrF i en regjering?

- Ting kan forandre seg på få år i politikken. Det var mange som ikke trodde på at SV og Sp kunne sitte i samme regjering, så slikt sett er den rødgrønne regjeringen et godt eksempel på det, sier Navarsete.

Best til venstre
På spørsmål om det er på tide at Sp søker et tettere samarbeid med KrF og Venstre, gjør partilederen det klart at det er på venstresiden i norsk politikk Sp får mest gjennomslag:

- Det var KrF og Venstre som brøt med oss, og som gikk sammen med Høyre. Men så skal ikke vi si takk for sist i forhold til det. Vi skal få gjennomslag for vår politikk. Jeg mener vi får best gjennomslag til venstre i norsk politikk.

- Er sentrum i norsk politikk i ferd med å dø ut fordi den rødgrønne regjeringen og den blåblå blokken overskygger sentrum?

- Nei, sentrum kommer ikke til å dø ut. Sp representerer viktige verdier i samfunnet. Sp og KrF har hatt veldig mange felles saker i Stortinget de siste årene. Mens Venstre mer har blitt et Høyre light, sier hun.

- OLA GJØR MEG BEDRE: KrF-leder Knut Arild Hareide har vært på middag hjemme hos Ola Borten Moe og fortsetter gjerne det tette samarbeidet de to har i dag. Til Dagbladet sier han at Sps nye nestleder gjør ham og KrF bedre. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
- OLA GJØR MEG BEDRE: KrF-leder Knut Arild Hareide har vært på middag hjemme hos Ola Borten Moe og fortsetter gjerne det tette samarbeidet de to har i dag. Til Dagbladet sier han at Sps nye nestleder gjør ham og KrF bedre. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer