Også Obioras etterlatte kan få erstatning

Storberget tar affære før rettsmøte tirsdag.

STORBERGET RYDDER OPP:  Også de etterlatte til Eugene Obiora får nå trolig politivolderstatning. ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
STORBERGET RYDDER OPP: Også de etterlatte til Eugene Obiora får nå trolig politivolderstatning. ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

De pårørende til Eugene Ejike Obiora, som døde i politiets varetekt i 2006, kan også få erstatning etter at sønnen til Robert Michael Aconcha-Kohn får erstatning for tapt far.

Ifølge Dagsavisen er det på justisminister Knut Storbergets instruks sendt brev fra høyeste hold i Justisdepartementet der regjeringsadvokaten blir bedt om å inngå forlik med Obioras etterlatte.

Dette skjer etter alt å dømme kommende tirsdag når Obioras etterlattes advokat Frode Sulland møter regjeringsadvokaten til et rettsmeklingsmøte i Oslo tingrett.

Sulland tok ut stevning etter at Politidirektoratet avslo erstatning.

Rydder opp i politivold

Dermed sørger Storberget ikke bare for at de pårørende etter Aconcha-Kohn fikk erstatningen de fortjente, men at det også blir en like verdig avslutning av Obiora-saken.

Dermed vil den siste av de mest aktuelle politivoldssakene i Norge ende med at Obioras mor og sønner gis erstatning fra den norske stat etter at han døde mellom hendene på norske politifolk i Trondheim i september 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer