Også pappa Gerry er mistenkt

Begge foreldrene til den savnede Madeleine er mistenkt i saken. - Absurd, sier venn av familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORTIMAO (Dagbladet.no): Også Madeleines far, Gerry McCann, har i natt fått status som mistenkt i saken om hans forsvunne datter.

Han hadde sittet i avhør i åtte timer da han kom ut fra politistasjonen i Partimao like etter klokken 01.00 norsk tid. 

Taus

Selv forholdt Gerry McCann seg taus til pressekorpset som ventet på ham. Det var advokaten som fortalte at også far til Madeleine nå er mistenkt.

En talsmann for familien uttalte seg til pressen like etter at Gerry McCann og advokaten forlot stedet. 

- De er veldig frustrerte. De mener at dette ødelegger for letingen etter Madeleine. De er uskyldige, og vil fortsette å kjempe for sin uskyld, sier talsmannen David Huges i natt.

Dagbladet.no er på plass i den lille havnebyen Partimao på Algarve-kysten i Portugal, og reporter på stedet forteller om en surrealistisk stemning utenfor politistasjonen. Før Gerry McCann kom ut etter avhørene, hadde det samlet seg et svært stort pressekorps og flere hundre nysgjerrige turister og vanlige innbyggere utenfor politiets avhørslokale. Og like ved politihuset ligger et utendørs diskotek, så det hele foregår med diskomusikk i bakgrunn.

- Kjemper videre

Også pappa Gerry er mistenkt

Før han gikk inn til det nye avhøret fredag, forsvarte Gerry McCann kona Kate på sin egen blogg.

- Alle som vet noe om 3. mai vet at Kate er helt uskyldig. Vi vil kjempe hele veien og vil ikke stoppe leitingen etter Madeleine.

Verken Gerry McCann eller kona Kate er siktet i saken.

- Drepte ved et uhell

At politiet har gitt Kate og Gerry McCann status som «arguida», eller formelt mistenkt, gir etterforskerne anledning til å stille dem mer nærgående og detaljerte spørsmål. Det gir også paret flere rettigheter. De to har nå rett til å la være å svare på spørsmål og rett til advokat.

Ifølge Sky News skal politiet i Portugal jobbe ut ifra en teori om at Kate McCann kan ha drept datteren ved et uhell og gjemt liket for så senere å kvitte seg med det.

Det skal blant annet vært funn av blod i leiligheten som førte til at politiet endret teori. Også i en leiebil som paret leide 25 dager etter at datteren skal ha forsvunnet skal politiet ha funnet spor av blod.

- Det er kommet en latterlig antydning om at blod som ble funnet i en bil de leide 25 dager etter at Madeleine ble tatt, kan stamme fra henne. Det blir antydet at Kate på ett eller annet vis er knyttet til datterens død, noe som helt klart er absurd, sa Justine McGuinness, en talskvinne for familien ifølge NTB.

I går kveld kom den oppsiktsvekkende opplysningen om at moren skal ha blitt tilbudt en avtale om redusert fengselsstraff dersom hun tilsto å ha drept og dumpet datteren sin.

Den da tre år gamle Madeleine, fra Leicestershire i England, forsvant angivelig fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal 3. mai i år. Siden den gang har Gerry og Kate McCann frontet en verdensomspennende kampanje for å finne datteren. Paven møtte paret, og velsignet et bilde av datteren, kjendiser som Elton John og David Beckham har bedt verden om å hjelpe, og en video av jenta ble vist under finalen i UEFA-cupen i sommer. Nå mener politiet at de kan ha lurt en hel verden.

MISTENKT: Portugisisk politi jobber ifølge SkyNews ut ifra en teori om at Kate McCann kan ha drept Medeleine ved et uhell.
MISTENKT: Madeleines pappa Gerry McCann.
SAVNET: Fire år gamle Madeleine forsvant 3. mai i år.