Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oh Lord, flyet mitt krasjet inn i en bygning

Et ubemannet fly dundret inn i en kontorvegg på Malta.

MØTTE VEGGEN: Flyet til britisk Lord Michael Ashcroft ble tatt av vinden og suste inn i en kontorbygning like ved den internasjonale flyplassen på Malta onsdag kveld. Foto: Darrin Zammit Lupi / REUTERS / NTB scanpix
MØTTE VEGGEN: Flyet til britisk Lord Michael Ashcroft ble tatt av vinden og suste inn i en kontorbygning like ved den internasjonale flyplassen på Malta onsdag kveld. Foto: Darrin Zammit Lupi / REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra tid til annen fører kraftig vind til at fly får problemer under landing eller take off. Men det hører med til sjeldenhetene at ubemannede, parkerte fly utgjør noen risiko for sine omgivelser.

Møtte veggen

Men onsdag tok vinden tak i et parkert fly på den internasjonale flyplassen på Malta, blåste det gjennom et gjerde og over en vei, før den ubemannede ferden endte i veggen på en kontorbygning, skriver Times of Malta.

Bilder viser hvordan flyet ble stående med nesa boret godt inn i veggen på bygningen.

UFLAKS: Lord Michael Ashcrofts fly ble blåst inn i en kontorbygning onsdag. Foto: NTB scanpix
UFLAKS: Lord Michael Ashcrofts fly ble blåst inn i en kontorbygning onsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Man antar at den sterke vinden skal ha ført til at flyet frigjorde seg fra hjullåsene på parkeringsplassen og tvunget det over gjerdet og inn i bygningen.

- Det virker som dette er et resultat av sterk vind. Bygningen fikk ikke store skader, men vi antar at flyet gjorde det, sier Jean Paul Sammut i Polidano Group, som eier kontorbygget flyet krasjet inn i.

Eid av lord Ashcroft

Flyet, et privateid Dassault Falcon 7x, skal ifølge flere medier være eid av den britiske milliardæren og konservative politikeren lord Michael Ashcroft.

Ashcroft har ikke kommet med noen offisiell uttalelse etter hendelsen, men skal ifølge Telegraph ha svart følgende da han på Twitter ble spurt om det var han som eide flyet:

« Nooooooo …»

Ashcroft har i ettertid slettet tweeten, uvisst av hvilken grunn.

Luftfartsmyndighetene på Malta etterforsker nå hendelsen.

- Malta International Airport støtter luftfartstilsynet i deres pågående undersøkelser og derfor kan vi ikke gi flere detaljer på det nåværende tidspunkt. Flyplassens rednings- og branntjeneste står klar dersom det skulle være behov for assistanse, heter det i en uttalelse fra flyplassen.

Ingen personer ble skadd da flyet braste inn i kontorbygningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!