«Oh my God! Er du helt dum, eller?»

Saksbehandleren til NAV-klienten. Her er lesernes egne historier.

ENORM RESPONS: John Rasmussens artikkel i Magasinet har skapt en bølge av reaksjoner fra norske NAV-brukere. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
ENORM RESPONS: John Rasmussens artikkel i Magasinet har skapt en bølge av reaksjoner fra norske NAV-brukere. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av John Rasmussens historie i Magasinet, har Dagbladet mottatt over 300 e-poster fra lesere som vil dele sine NAV-opplevelser. De fleste er negative.

Har vakt vemmelse Det var i lørdagens utgave av Magasinet at Rasmussen (38), journalist i Dagbladet, fortalte om hvordan han - dødssyk av kreft - møtte liten eller ingen forståelse hos NAV. Historien ble på lørdag delt nær 15 000 ganger på sosiale medier, og den er lest over 200 000 ganger på nett, Ipad og mobil.

I 10 måneder forsøkte Rasmussen forgjeves å få en saksbehandler i tale. Samtidig raste småbarnsfamiliens økonomi sammen som en følge av manglende utbetaling av sykepenger.

Ledende politikere, som arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap), Høyres sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen og Fremskrittspartiets Robert Eriksson, har alle reagert med vemmelse på Rasmussens fortelling.

Sterke vitnemål Dagbladet har gjennom helga oppfordret våre lesere til å komme med sine NAV-historier. Responsen har vært enorm.

«Jeg kunne filleriste arbeidsministeren som er sjokkert over behandlingen som var beskrevet i helgas Dagblad. (...) Jeg bor i Bergen, er alvorlig kreftsyk med forventet kort levetid, og er ikke overrasket», skriver en kvinnelig NAV-bruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer