Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Oi, beklager. Jeg tok med meg feil manus her i kveld.»

Pastoren advarer mot homofiles rettigheter i to minutter. Så kommer den utrolige vendingen som snur alt på hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pastor Phil Snider er lamslått etter at en video av ham fra august spredde seg på nettet i stor hastighet i løpet av helga.

Snider, som er pastor i Springfield i den amerikanske delstaten Missouri, møtte i et lokalt kommunestyre som debatterte om homoseksuelle burde bli lagt til lista over minoriteter som trenger beskyttelse.

Utrolig vending I den to og et halvt minutter lange videoen, som du kan se øverst i denne saken, tordner først Snider mot den nye loven og advarer i sterke ordelag om hva som vil skje med USA og lokalsamfunnet hvis homofile får økte rettigheter, før han kommer med en utrolig vending som snur alt han har sagt på hodet.

- De siste timene har jeg vært i en virvelvind, for å si det mildt. Jeg er virkelig rørt av alle epostene, Facebook-meldingene og de gode ordene jeg har fått det siste døgnet, skriver pastoren på sin blogg

- Jeg ser ikke på alle disse meldingene kun som støtte til en spesiell tale jeg holdt i Springfield (selv om jeg er takknemlig for all støtten), men som en bekreftelse på at det er tusenvis - faktisk millioner - av mennesker, som hver dag er på en reise sammen, fordi vi tror at verden kan bli et bedre sted, et mer rettferdig sted, et mer vakkert sted for alle, ikke bare for noen, skriver Snider.

- All diskriminering er galt Som du sikkert allerede har gjettet står Springfield-pastoren for det liberale teologiske synet i spørsmålet om homofili. Etter at talen fra 13. august har spredd seg de siste dagene har han også fått kritikk, blant annet for ikke å være bibeltro og for å sammenlikne diskriminering mot homofile med diskriminering av andre grupper.

- Jeg mener alle former for diskriminering og undertrykking er galt (uansett om det er på bakgrunn av rase, sosioøkonomisk status eller seksuell orientering), og vi burde arbeide utrettelig for en bedre verden. Men dette betyr ikke at alle former for diskriminering oppleves på samme måte, skriver Phil Snider.