Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

O.J.-advokat forsvarer Tvind-sjefen

Mogens Amdi Petersen har hentet inn mannen som fikk O.J. Simpson frikjent for drapet på sin kone og hennes venn, Robert Shapiro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har du lest rapportene, og forstått anklagene som er reist mot deg i Danmark? spurte dommeren i Los Angeles i går.

- Ja, svarte den svindelmistenkte Tvind-lederen.

Stjerneadvokaten Shapiro ville at hans klient skulle løslates mot en kausjon på rundt en million kroner, melder danske medier.

Shapiro var tilsynelatende meget imponert over sin klient og beskrev ham som en humanitær filantrop, som har viet sitt liv til å hjelpe fattige i Afrika og Sør-Amerika. Han ville at Tvind-lederen skulle løslates mot kausjon, og at Amdi har råd til det siden han akkurat har arvet 120 000 dollar av en amerikansk venn.

Etter en times rettsmøte bestemte dommeren at Amdi Petersen inntil videre skal bli sittende i Metropolitan Detention Center i Los Angeles. Torsdag er det et ekstraordinært møte hvor dommeren skal bestemme utfallet av kausjonssøknaden. Første møte i den egentlige utvisningssaken ble satt til 19. mars.

Dansk politi ønsker Amdi utlevert til Danmark, da han er mistenk for skattesvindel i størrelsesorden 75 millioner.

Stjerneadvokaten

Mogens Amdi Petersen var på amerikansk vis lenket omkring anklene, livet og håndleddene.

- Han er bestemt ikke fattet, men nærmest i sjokk, sier en ansatt ved fengselet til avisa B.T.

Ifølge avisas kilder er advokat Shapiros tilstedeværelse et tegn på at Amdi vil gjøre alt for å fortsette sitt luksusliv på flukt fra det danske skattevesenet. Shapiro forlanger vanligvis et starthonorar på over to millioner kroner. I 1994 ble han kåret til «årets forsvarsadvokat», og han har også skrevet boka «Search for Justice», som handler om kampen for å frifinne fotball- og filmstjernen O.J. Simpson.

En ny verden

De siste årene har Amdi Petersen hatt fem bad å velge mellom i sin 810 kvadratmeter store penthouse-leilighet på Fisher Island i Florida. Nå deler han en celle med en annen fange, og kan ikke en gang bestemme når han skal spise. Eventyret kan ha fått en brå slutt for Tvind-lederen.

Psykolog Finn Korsaa tror likevel ikke at Amdi Petersen vil bryte sammen.

- Det er veldig forskjellig hvordan folk reagerer på å bli sperret inne, og det har slettes ikke noe med deres fysiske tilstand å gjøre. Jeg tror absolutt Amdi Petersen vil kjempe videre. Han har nok samtaler med sin advokat om hvordan han skal komme seg raskest mulig ut, og det gir ham fornyet styrke, sier han til B.T.

FORTSATT ARRESTERT: Mogens Amdi Petersen må fortsatt bli på cella. På torsdag skal retten ta stilling til om han kan løslates mot kausjon, og i midten av mars starter behandlingen av dansk politis søknad om utlevering av Tvind-sjefen.
STJERNEADVOKAT: Robert Shapiro (t.h.) fikk O.J. Simpson frikjent for dobbeltdrap. Nå skal han få Tvind-sjefen løslatt mot kausjon.
Hele Norges coronakart