O.J. Simpson arrestert etter absurd hotell-ran

Påsatt håndjern - igjen. Skytevåpen beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Sent fredag kveld ble det kjent at O.J. Simpson ble beskyldt for å ha gjennomført et svært spesielt tyveri fra et hotellrom i Las Vegas.

Nå har han blitt arrestert, ifølge blant andre ABC News. Det skjedde kort tid etter at CNN bragte utdrag fra et intervju med Simpson, der han sa at han ikke forstod hvorfor én av hans venner ble arrestert tidligere på dagen.

Bilder fra en lokal tv-stasjon viser i kveld Simpson med hendene på ryggen og håndjern mens han trolig diskuterer med sin advokat.

Flere andre av de involverte skal nå være pågrepet, og politiet har beslaglagt minst to skytevåpen.

Simpson har siden fredag hevdet at det ikke var noen våpen inne i bildet da han tok med seg flere andre menn og oppsøkte hotellrommet til en kjent suvenirsamler. Det skal ifølge Simpson ha skjedd fordi han ville kreve tilbake sports-suvenirer han mente var stjålet fra ham.

Men motparten har forklart til politiet at det dreide seg om et væpnet ran, der Simpson stakk av med blant annet hundrevis av signerte bilder av seg selv og flere pokaler fra fotballkarrieren.

Den tidligere idrettsstjernen, nå mest kjent for å ha blitt frikjent men dømt i sivil rett for drapet på sin ekskone og hennes venn for 12 år siden, har tidligere blitt avhørt i saken, men politiet mener nå altså det er grunn til å arrestere superkjendisen.

Dagbladet.no kommer med mer.

STILLER SEG UFORSTÅENDE: O.J. Simpson nekter for å ha organisert et væpnet ran i Las Vegas natt til fredag. Foto: WILFREDO LEE / AP
STILLER SEG UFORSTÅENDE: O.J. Simpson nekter for å ha organisert et væpnet ran i Las Vegas natt til fredag. Foto: WILFREDO LEE / AP Vis mer
<B>FRIKJENT, MEN IKKE HELT:</B> Simpson ble aldri dømt i sirkuset av en rettssak i 1995, men ble senere dømt til å betale en erstatning på 33 millioner dollar til de pårørende etter dobbeltdrapet av en sivil rett som mente han var skyldig.